Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rode Kruis stopt met huis-aan-huiscollecte

Nieuws

5 oktober 2022

Het Rode Kruis heeft dit jaar zijn laatste huis-aan-huiscollecte gelopen. De hulporganisatie kondigde woensdag aan te zullen stoppen met de jaarlijkse inzameling langs de deuren. Het meeste geld komt bij het Rode Kruis binnen via andere fondsenwervende campagnes.

Het logo van het Rode Kruis op een jasje.
Het logo van het Rode Kruis op een jasje. © Shutterstock // Dutchmen Photography

door Redactie Vf

In een persbericht laat het Rode Kruis weten dat er de afgelopen jaren minder geld werd opgehaald via de collecte, terwijl het organiseren ervan wel veel mankracht, logistiek en tijd kostte. Daarnaast vindt de hulporganisatie het lastiger om genoeg collectanten te vinden.

Lokale hulpverlening

Het geld dat werd opgehaald via de collecte kwam ten goede aan de lokale hulp van het Rode Kruis via zijn 23 districten in Nederland. Voor de lokale hulpverlening zegt het Rode Kruis op andere creatieve manieren verder te gaan met geld inzamelen, zoals fondsenwervende acties, inzamelingsacties via QR-codes of aansluiting bij Goede Doelen weken.

‘Het Rode Kruis is dankbaar voor alle inzet van de duizenden vrijwilligers en medewerkers die zich de afgelopen decennia hebben ingezet om geld in te zamelen,’ besluit de non-profit.

Meer over Collecteren Rode Kruis

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close