Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ook HandicapNL schakelt over naar QR-collecte

Nieuws

26 september 2022

Tijdens de landelijke collecteweek van HandicapNL die maandag begonnen is zullen de collectanten met een lichtgewicht collectebord met QR-code langs de deuren gaan. HandicapNL is na KWF Kankerbestrijding het tweede landelijk collecterende goede doel dat de fysieke bus vrijwel volledig in de ban doet.

door Redactie Vf

Het is voor de meer dan tienduizend collectanten die namens HandicapNL langs de deuren gaan makkelijker om een collectebord te tillen en handig om niet met contant geld over straat te gaan, zegt de organisatie. Daarbij is het door de coronapandemie veel gebruikelijker geworden om te betalen met QR-code en mobiele telefoon. ‘Een uitgelezen kans voor HandicapNL om de eigen collecte toegankelijk te maken. Met het lichtgewicht collectebord is het collecteren voor ons vrijwilligers eenvoudiger en veiliger,’ zegt directeur Daniëlle Schutgens.

Volgens Schutgens zal 98 procent van de opbrengst van de aankomende wervingsperiode uit de digitale collecte komt. Alleen in sommige dorpen wordt nog met de ‘ouderwetse’ collectebus gelopen. ‘Onze collecte loopt hiermee voorop in toegankelijkheid en veiligheid. Bovendien hebben steeds minder mensen contact geld in huis. Dit nieuwe collecteren is in alle opzichten een uitkomst.’

Meer over Collecteren QR HandicapNL Digitale collecte Daniëlle Schutgens

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close