Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Oud-landendirecteur Zuid-Soedan Agnes Kroese gestart als nieuwe directeur Dorcas

Personalia

6 september 2022

Agnes Kroese is per september de nieuwe algemeen directeur van de christelijke internationale noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas. Ze volgt in die functie Leo Visser op. Kroese werkt al ruim drie jaar voor Dorcas, als landendirecteur in Zuid-Soedan. Afgelopen juni vertrok ze ‘met een lach en een traan’ uit het land.

door Redactie Vf

Dorcas

Dorcas is er voor achtergestelde mensen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Kroese zette zich als landendirecteur in Zuid-Soedan - een land dat wordt geteisterd door overstromingen en geweld - in om samen met lokale collega’s projecten voor noodhulp en duurzame ontwikkeling op te richten. Het programma richtte zich op Zuid-Soedanezen die lijden onder armoede, honger en uitsluiting.

Opbloeiende gemeenschappen

‘Van dichtbij heb ik ervaren wat het werk van Dorcas betekent voor mensen die achtergesteld worden,’ kijkt Kroese terug op haar tijd in het Afrikaanse land. ‘De verandering bij individuen en het opbloeien van gemeenschappen geeft hoop en motiveert mij. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten om Dorcas verder te ontwikkelen zodat we, samen met iedereen die betrokken is bij het werk van Dorcas, nog meer levens structureel kunnen verbeteren.’

Kroese woonde en werkte tot juni 2022 in Zuid-Soedan en keerde dus recent terug naar Nederland. ‘Het was een afscheid met een lach en een traan. Aan de ene kant ben ik dankbaar voor wat ik heb mogen doen; tegelijkertijd voelt het ook goed om weer terug te keren naar Nederland. Ik hoop dat ik blijf onthouden hoe complex de lokale context is. Ik heb vaak gemerkt hoe snel Nederlanders geneigd zijn om vanuit een Europees perspectief naar de dingen te kijken.’

Meer over Dorcas Directeur Agnes Kroese

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close