Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Oproep natuurorganisaties aan kabinet: ‘We kunnen niet zonder natuur’

Nieuws

5 september 2022

Een groep van 64 organisaties heeft het kabinet tot doorpakken gemaand in het natuurherstelbeleid. Ze doen de oproep in een advertentie in meerdere landelijke kranten onder het motto ‘We kunnen niet zonder natuur’. Tot de groep organisaties behoren vanuit de goededoelensector onder andere Milieudefensie, Wereld Natuur Fonds en de Waddenvereniging.

door Redactie Vf

Naast een groep goede doelen staan ook een wijd scala aan andere organisaties achter de boodschap, zoals de ANWB, Triodos Bank, ASN Bank, Ballast Nedam, maar ook wetenschappers, kerk- en boerenorganisaties.

'Kaartenhuis'

De natuur in Nederland staat onder druk. Naast het bekende stikstofprobleem wat Nederland voor de kiezen heeft, bungelt Nederland ook onderaan de lijst als het gaat om oppervlakte beschermde natuur en waterkwaliteit. Ook op het gebied van biodiversiteit gaat het niet goed, en dat kan grote gevolgen hebben. ‘Van de oorspronkelijk in Nederland voorkomende soorten is gemiddeld nog maar een fractie van hun populatie over. Deze afname is ook slecht nieuwe voor ons. Als soorten uitsterven of verdwijnen stort het kaartenhuis van de natuur in elkaar. In de natuur is alles van elkaar afhankelijk.’

De natuur heeft grote invloed op de wereld en mensen, schrijven de organisaties in een bericht. Veenmoerassen en bossen helpen klimaatverandering tegen te gaan, een natte bodem houdt infrastructuur intact en is goed voor de waterkwaliteit.

Coalitieakkoord uitvoeren

De organisaties roepen het kabinet op om de plannen die zij in het coalitieakkoord hebben opgetekend uit te voeren. ‘Want we moeten nu zorgen voor onze eigen toekomst, die van onze kinderen en kleinkinderen.’

Meer over Milieudefensie Klimaat Wereld Natuur Fonds Klimaatverandering Milieu Natuur Overheid Waddenvereniging Triodos ANWB ASN Bank

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close