Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Starling Collective 2022 van GivingTuesday weer op zoek naar projecten

Nieuws

17 augustus 2022

Het Starling Collective, het financierings- en opleidingsprogramma van GivingTuesday, zoekt ook dit jaar weer naar grassroots organisaties die mee willen doen aan het Fellowship. Het Starling Collective Fellowship voorziet creatieve en gepassioneerde veranderaars die werken aan het stimuleren van vrijgevigheid van coaching, leersamenwerking en microkredieten. Leiders van grassroots-bewegingen kunnen zich tot 1 september aanmelden.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © GivingTuesday.org

door Redactie Vf

Het Starling Collective werd in de lente van 2020 voor het eerst geïntroduceerd en richt zich op leiderschap en initiatief in lokale gemeenschappen. Zij richten zich op een verscheidenheid aan achtergronden en ervaringsniveaus en op niet-traditionele bewegingsbouwers voor wie het moeilijker is door te dringen tot de beste netwerken. Ook de Nederlandse tak van GivingTuesday geeft aandacht aan het werk van het Starling Collective.

Microkrediet en netwerktoegang

Aanvragers die worden geselecteerd voor het Starling Collective-cohort van 2022 ontvangen elk vrij besteedbare microbeurzen van 2.000 dollar om de ontwikkeling van leiderschap te ondersteunen of het werk ter plaatse te versnellen. Ook krijgen zij toegang tot het netwerk van het Fellowship, dat ondertussen bestaat uit 109 organisaties uit 43 landen.

Aanmelden kan via de website van het Starling Collective tot 1 september 2022. De projecten die worden geselecteerd krijgen dat ruim een maand later te horen. Het programma duurt een half jaar. De microbeurzen worden aan het eind van het programma uitgereikt. Begin 2023 krijgen deelnemers de kans om hun initiatief te pitchen om aanvullende fondsen te werven.

Meer over Innovatie GivingTuesday Samenwerking Leiderschap GivingTuesdayNL Starling Collective Microkrediet

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close