Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Geert-Jan Janse per 1 juli directeur Vereniging Rembrandt

Personalia

12 juli 2022

Het bestuur van de Vereniging Rembrandt heeft Geert-Jan Janse benoemd als nieuwe directeur. Hij neemt het stokje over van Fusien Bijl de Vroe; zij gaat met pensioen.

door Redactie Vf

Janse studeerde geschiedenis in Leiden en kunstgeschiedenis in Amsterdam, en volbracht een master cultuurgeschiedenis aan het Warburg Institute in Londen. Hij werkte nadien voor het Teylers Museum in Haarlem – waar hij bijdroeg aan onderzoek, publicaties en tentoonstellingen – en als freelancer, met focus op beleidszaken in de culturele sector. Meest recent was hij secretaris van de Commissie Collectie Nederland.

‘Ik kijk er zeer naar uit om met de leden, het bestuur, het bureau en alle overige betrokkenen te werken aan de verrijking van ons openbaar kunstbezit,’ zegt Janse. ‘Zonder de Vereniging Rembrandt en haar betrokken leden zouden de collecties van de Nederlandse musea onvergelijkbaar anders zijn. Essentieel daarvoor is dat het particulier mecenaat in Nederland verder wordt versterkt.’

--

Dit Personalia-bericht verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 3, dat in juni 2022 uitkwam.

Meer over Vereniging Rembrandt Vf 24-3 Commissie Collectie Nederland Fusien Bijl de Vroe Geert-Jan Janse

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close