Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Seminar Actuele ontwikkelingen filantropie: ontmoeten, leren en delen

Nieuws

28 juni 2022

Op 1 juni organiseerde het Gezelschap voor de Filantropie het seminar ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ in Amsterdam. Door de experts van het gezelschap en gastsprekers uit de praktijk werd het een bijeenkomst waarop verschillende onderwerpen uit de filantropie werden behandeld. Circa 65 bestuurders, directeuren, managers, toezichthouders en leidinggevenden van ideële non-profitorganisaties kwamen bij elkaar om elkaar te ontmoeten, te leren, te delen en geïnspireerd te worden door elkaars verhalen.

Jan Snoei (l) en Pieter Alblas tijdens de Seminar Actuele Ontwikkelingen filantropie van 1 juni 2022.
Jan Snoei (l) en Pieter Alblas tijdens de Seminar Actuele Ontwikkelingen filantropie van 1 juni 2022.

door Gastauteur

Programma

Voor ideële non-profitorganisaties gelden veel regels en soms best ingewikkelde wetgeving om zich aan te moeten houden. Het gezelschap heeft als doel om op een toegankelijke en inspirerende wijze te prikkelen met vraagstukken en kennis bij te spijkeren. In het gevarieerde programma ging het onder andere over de vraag of we reserves hebben aangesproken in coronatijd (door Jan Snoei, WITh Accountants), de grens tussen ondernemen en goed doen (door Bram Baak, Hak + Baak), sanctiewetgeving en hulporganisaties (Pieter Alblas, WITh Accountants) en over het plezier van vrijwillig toezicht (Martin Bauman). Deze vier onderwerpen werden aangevuld met praktijkvoorbeelden van respectievelijk Stichting De Vrolijkheid, MissionInvest, GZB en Marc Petit.

Na afloop van het seminar reikte het gezelschap de jaarlijkse uitgave ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ uit aan de aanwezigen. In dit naslagwerk wordt door de experts van het gezelschap concreet gestalte gegeven aan kennisbundeling en dienstverlening.

'Zeer geslaagd'

Het gezelschap kijkt terug op een zeer geslaagd seminar. ‘Er werd integrale verbinding gemaakt tussen kennis, ervaring en een diversiteit aan deelnemers. De enthousiaste inbreng van de deelnemers heeft heldere inzichten vanuit de praktijk opgeleverd. We hebben het als positief ervaren dat de sector breed vertegenwoordigd was: er was een grote diversiteit was aan soorten goede doelen aanwezig, maar ook diverse geledingen als banken en toezichthouders. Wij willen iedereen die erbij was bedanken voor jullie komst en bijdragen aan een hele mooie dag.’

Meer informatie over de jaarlijkse uitgave ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ van het gezelschap? Stuur een mail naar info@withaccountants.nl

Meer over Filantropie Evenementen Seminar Gezelschap voor de Filantropie WITh accountants Jan Snoei Actuele ontwikkelingen filantropie Bram Baak Martin Bauman Pieter Alblas

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close