Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Berichten geschreven door Gastauteur

  • Terugblik seminar Actuele ontwikkelingen filantropie: ontmoeten, leren en delen

    13 juni 2023

    Op 1 juni 2023 organiseerde het Gezelschap voor de Filantropie het inmiddels jaarlijks terugkerende seminar ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ in Amsterdam. Naast de actualiteiten was het thema van het seminar 2023: integriteit. Circa 65 bestuurders, directeuren, managers, toezichthouders en leidinggevenden van ideële non-profitorganisaties en vermogensfondsen kwamen bij elkaar om elkaar te ontmoeten, te leren, te delen en geïnspireerd te worden door elkaars verhalen.

    Lees meer over "Terugblik seminar Actuele ontwikkelingen filantropie: ontmoeten, leren en delen"
  • Leerpunten van drie dagen AFP ICON in New Orleans (VS)

    15 mei 2023

    Vorige maand vond in New Orleans het AFP ICON congres plaats – een driedaagse internationale bijeenkomst voor de fondsenwervende sector. Het team fondsenwerving van Belgische hogeschool HOGENT was erbij en deelt de belangrijkste leerpunten die zij hebben opgedaan over verschillende fondsenwervende technieken, het inspireren van wervers en donateurs en het gebruik van nieuwe technologieën.

    Lees meer over "Leerpunten van drie dagen AFP ICON in New Orleans (VS)"
  • Maatschappelijke diensttijd als middel om meer jongeren te verbinden aan maatschappelijke organisaties

    13 april 2023

    Maatschappelijke organisaties zoeken steeds vaker naar manieren om de positie van jongeren in de samenleving te versterken en jonge vrijwilligers aan zich te verbinden. Het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) kan daarbij ondersteunen. MDT zorgt ervoor dat jongeren inzien hoe betekenisvol en leerzaam vrijwilligerswerk is en stimuleert de ontwikkeling van lokale vrijwilligersnetwerken.

    Lees meer over "Maatschappelijke diensttijd als middel om meer jongeren te verbinden aan maatschappelijke organisaties"
  • Neem deel aan onderzoek naar relatie organisatiestructuur en marketingstrategie goede doelen

    14 februari 2023

    Hoe je een succesvol fondsenwervend goed doel bouwt. Dat is de titel van het onderzoek dat nu zowel nationaal als internationaal wordt uitgevoerd. Er is veel over goede doelen en de fondsenwervende kanalen geschreven, maar de relatie tussen organisatiestructuur en marketingstrategie is niet eerder onderzocht. Tot nu.

    Lees meer over "Neem deel aan onderzoek naar relatie organisatiestructuur en marketingstrategie goede doelen"
  • ‘Donateurs moeten beslissen hoe donateurgericht goede doelen werken’

    24 november 2022

    Stichting Donateursbelangen heeft met verbazing het artikel gelezen over hoe donateurgericht de fondsenwerving in Nederland is volgens de uitkomsten van het onderzoek van Dunck Loyalty en Goede Doelen Nederland.

    Lees meer over "‘Donateurs moeten beslissen hoe donateurgericht goede doelen werken’"
  • Hoe bind je goede fondsenwervers aan je organisatie?

    1 november 2022

    In de aankomende editie van het Vakblad fondsenwerving die op 8 november verschijnt interviewt Vf-hoofdredacteur Petra Hoogerwerf waarin ze Alan Clayton over de uitkomsten van het onderzoek ‘What makes fundraisers tick?’ Dit onderzoek, uitgevoerd door Revolutionise, geeft antwoord op de vraag wat fondsenwervers motiveert. Een belangrijke vraag in de huidige krappe arbeidsmarkt, waar veel organisaties moeite hebben om goede fondsenwervers te vinden en te behouden.

    Lees meer over "Hoe bind je goede fondsenwervers aan je organisatie?"
  • Partnerships met bedrijfsleven, onderwerp van de Vakdag 2022

    18 oktober 2022

    Betrokkenheid: daar ontstaan de mooiste relaties uit tussen bedrijven en NGO’s. En dat begint bij wederzijdse interesse in de ander.

    Lees meer over "Partnerships met bedrijfsleven, onderwerp van de Vakdag 2022"
  • Ontdek de Techsoup Nederland IT-marktplaats voor non-profits

    22 september 2022

    Non-profitorganisaties moeten op de kosten letten. Terecht, want elke euro die aan iets anders uitgegeven wordt, kan niet besteed worden aan de belangrijke missie. Daarom is het interessant te kijken naar de kosten van de computerprogramma’s die een non-profit gebruikt. Denk hierbij aan software voor de administratie, e-mail en IT-beveiliging, maar ook aan software om samen te werken of bepaalde abonnementen op clouddiensten. Als alles bij elkaar opgeteld wordt, geldt dat het aardig in de papieren kan lopen.

    Lees meer over "Ontdek de Techsoup Nederland IT-marktplaats voor non-profits"
  • Samenwerken met bedrijven: de do's en don'ts

    14 september 2022

    Naast dat het bedrijfsleven veel stichtingen financieel ondersteunt, zijn er zoveel meer mogelijkheden tot samenwerken, bijvoorbeeld door gezamenlijke campagnes, medewerkers te betrekken bij de operationele versterking (hands-on vrijwilligers) of bij het versterken van de organisatie (vrijwilligers op basis van expertise) en strategische partnerschappen. Tijdens de Vakdag fondsenwerving sprak Stichting Impact Matters samen met Stichting WIE BEN JIJ? over de mogelijkheden tot samenwerking met bedrijven.

    Lees meer over "Samenwerken met bedrijven: de do's en don'ts"
  • Échte vrienden werven en behouden

    14 juli 2022

    Vrienden werven is bij culturele organisaties heel gewoon. Of het nu een klein theater is of een groot museum. Het is onderdeel van hun DNA. Vrienden zijn bijvoorbeeld betrokken bij een schouwburg, museum of dansgezelschap en steunen de organisatie door middel van een gift. Tijdens de coronaperiode werd hun geefbereidheid en betrokkenheid nog veel duidelijker: veel vrienden deden een extra gift of doneerden de waarde van hun kaartjes en hoefden daar niets voor terug.

    Lees meer over "Échte vrienden werven en behouden"
Close