Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vakdag 2022: Workshops - 'Growth Hacking' en 'Hoe werven we goede fondsenwervers?'

Nieuws

14 juni 2022

Vandaag kunnen we de laatste workshops die tijdens de nieuwe Vakdag fondsenwerving worden gehouden aankondigen. Tijdens de Vakdag, georganiseerd door Vakblad fondsenwerving en Goede Doelen Nederland, kan je sessies over het tekort aan goede fondsenwervers en growth hacking en online fondsenwerving volgen.

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden. Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Workshop: Growth Hacking: haal meer donateurs uit online fondsenwerving

Marco Vreede, Donato Ranzato, Marie-Claire de Waal

In deze sessie geven Marco Vreede en Donato Ranzato van Milieudefensie je de ins en outs van Growth hacking. Deze marketingstrategie zorgt voor een aardige groei aan online donateurs en leden. Bij Growth hacking omarm je het online proces van continu experimenteren en verbeteren.

Aan de hand van veel praktische voorbeelden van diverse experimenten krijg je een beeld wat Growth hacking is en hoe je er klein mee kunt starten. Hoe je het kunt toepassen en welke keuzes je kunt maken op basis van data. Tot slot gaan Marco en Donato in op de vraag hoe je goed kunt aansluiten bij de behoefte van je doelgroep. Marie-Claire de Waal, strateeg bij WWAV, modereert deze sessie.

Marco Vreede

Marco Vreede is ooit begonnen als account manager bij uitgever Reed Business en rolde later de ngo-wereld in. Hij geeft leiding aan diverse processen binnen het online team. Marco is graag bezig met het agile ontwerpen van vernieuwende proposities die fans en donateurs opleveren.

Donato Ranzato

Donato Ranzato beheert de website van Milieudefensie en zorgt ervoor dat de website een conversiemachine is en blijft. Hij bedenkt experimenten die proposities verbeteren en verspreidt het testevangelie.

Marie-Claire de Waal

Marie-Claire de Waal is strateeg en partner bij WWAV, het bureau voor creatieve marketing en communicatie voor non-profits. Door haar klantgerichtheid, enthousiasme en kennis van de markt, is zij een waardevolle gesprekspartner en adviseur voor goede doelen als VluchtelingenWerk Nederland.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving!

***

Een brainstorm: Tekort aan goede fondsenwervers

Goededoelenorganisaties hebben goede en professionele fondsenwervers nodig. Zij zijn cruciaal voor het werk en het bereiken van impact. Zonder geld en steun kom je nergens. Maar hoe gaat de sector dat in deze extreem krappe arbeidsmarkt voor elkaar krijgen? Wie neemt het voortouw? Hoe zorgen we voor goede opleidingen? Hoe voorkomen wij dat er een moordende concurrentieslag komt om de beste en meest beschikbare fondsenwervers? En hoe kunnen we zorgdragen voor diversiteit in de goede doelen wereld? Is er een Deltaplan denkbaar waar brancheorganisaties, goededoelen- organisaties, leveranciers en opleidingen de handen ineenslaan en gaan samenwerken voor het aantrekkelijk en professioneel maken van het beroep van fondsenwerver?

In deze sessie gaan we onder leiding van Deny de Jong verkennend brainstormen met relevante partijen en stakeholders om samen een aanpak te bedenken om dit groeiende vraagstuk aan te pakken. Ook laten we voorbeelden zien van initiatieven. Met: Peter Helmer (directeur 3F Academy), Emiel Kamman (Hogeschool Windesheim), Esther Driessen (DUX), Sayonara Kartawirja (HR manager Save the Children), Margreet Plug (directeur Goede Doelen Nederland), Willeke van Rijn (IFC), Hans van der Westen (LVWB Fundraising), Juliette Dreyer (trainee bij Artis vanuit LVWB) en Vera Peerdeman (Nassau Fundraising).

Emiel Kamman

Emiel Kamman is als projectleider verantwoordelijk voor het cursusprogramma Fundraising, Grantmaking & Sponsoring bij Hogeschool Windesheim. Naast zijn aanstelling bij Windesheim adviseert hij non-profit instellingen en ondernemers op het gebied van fiscaliteit. Tevens is Emiel bestuurslid van een hofje in Zwolle.

Margreet Plug

Margreet Plug is bijna 4 jaar werkzaam als directeur van Goede Doelen Nederland en een sterke belangenbehartiger met juridische achtergrond. Margreet ziet altijd kansen en mogelijkheden en weet anderen voor haar ideeën enthousiast te maken. Ze is als bestuurslid bij diverse stichtingen betrokken, zoals de Stichting Regulering Huis-aan-Huis Werving en Stichting Postfilter.

Willeke van Rijn

Willeke van Rijn trad in maart 2022 na een termijn als bestuurslid toe tot de Resource Alliance als CEO. Willeke is een ervaren leider in de ontwikkeling van hulpbronnen in de non-profitsector, leidde eerder het strategie- en analyseteam van SOS Kinderdorpen en werkte dertien jaar bij Oxfam ter ondersteuning van de start-ups van nieuwe filialen en uitbreiding van bestaande fondsenwervende kantoren over de hele wereld, waaronder Mexico, India, Zuid-Afrika, Brazilië, Italië, Duitsland en België.

Hans van der Westen

Hans van der Westen startte zijn loopbaan in het onderwijs voor hij in de fondsenwerving terecht kwam, richtte de voorloper van particulier opleider 3F-Academy op en leidt sinds 2016 bij LVWB Fundraising het traineeprogramma waarmee inmiddels zo’n vijftig jonge fondsenwervingstalenten een baan hebben gevonden bij uiteenlopende maatschappelijke en culturele organisaties. 

Juliette Dreyer

Juliette Dreyer studeerde geschiedenis in Leiden en werkte juridisch ondersteuner bij de Kunstenbond Amsterdam en als radioblogger en vrijwilliger bij de stichting Duurzaam Den Haag. Meldde zich vanwege haar passie voor cultuur aan voor een traineeship bij LVWB Fundraising en werkt sinds april als trainee fondsenwerver bij Artis.

Vera Peerdeman

Vera Peerdeman is partner bij Nassau Fundraising, het bureau dat non-profits strategisch en praktisch helpt bij donateurgerichte fondsenwerving. Jaarlijks vindt Nassau via haar werving&selectiedienst voor zo'n 15-20 organisaties een nieuwe fondsenwerving collega en met haar praktijkgerichte trainingen helpt zij jaarlijks tientallen fondsenwervers vooruit.

Esther Driessen

Esther Driessen werkt als senior consultant bij DUX, onderdeel van de Umon Groep, gespecialiseerd in Executive Search voor non profit organisaties, zoals goede doelen, stichtingen en vermogensfondsen, culturele instellingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Esther werkte daarvoor meer dan 25 jaar als hoofd fondsenwerving voor diverse (inter)nationale organisaties, variërend van Cordaid en Save the Childeren tot Fonds Slachtofferhulp en Het Nationale Theater.

Sayonara Kartawirja

Sayonara Kartawirja is werkzaam als HR Manager bij Save the Children.

Peter Helmer

Peter Helmer is directeur bij de 3F-Academy.

Moderator: Deny de Jong

Deny de Jong is adviseur, opleider en sociaal ondernemer. Hij adviseert goede doelenorganisaties bij strategie, organisatieontwikkeling en fondsenwerving. Ook heeft hij samen met Suzanne Kooij het begrip Funding Plus in Nederland geïntroduceerd. Tenslotte is hij voorzitter van de Programmaraad NLFL/Goede Doelen Nederland en eindredacteur van het webinarprogramma.
Meer over Online Fondsenwerving Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Hans van der Westen Margreet Plug Peter Helmer Vera Peerdeman Vakdag 2022 Workshops Deny de Jong Willeke van Rijn Donato Ranzato Emiel Kamman Esther Driessen Growth Hacking Juliette Dreyer Marco Vreede Marie-Claire de Waal Sayonara Kartawirja Tekort aan goede wervers

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close