Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Derde Vakblad fondsenwerving van 2022 verschijnt dinsdag 21 juni

Nieuws

14 juni 2022

Volgende week dinsdag 21 juni verschijnt alweer de derde editie van het Vakblad fondsenwerving van 2022. Vanaf die dag verschijnen alle stukken uit het blad natuurlijk ook online. Met deze keer aandacht voor de aanstaande Vakdag fondsenwerving, de opkomst van de hybride collecte, de duurzame sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds, fondsenwerven bij zorgboerderijen en een sportbond en nog veel meer!

De cover van Vakblad fondsenwerving jaargang 24, nummer 3, dat op 21 juni 2022 uitkomt.
De cover van Vakblad fondsenwerving jaargang 24, nummer 3, dat op 21 juni 2022 uitkomt.

door Marijn Thijs

  • Evenementen organiseren: het kan weer! Het Ronald McDonald Kinderfonds zette de afgelopen jaren een aantal succesvolle, duurzame sportevenementen neer: de HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Teammanager fondsenwerving Linda Landman en adjunct-directeur Miranda Noorlander vertellen met veel openheid over wat ze geleerd hebben.
  • Donderdag 16 juni wordt Geven in Nederland 2022 gepresenteerd. Hoe is het geefgedrag en de maatschappelijke betrokkenheid veranderd in 2020-2021? Onderzoekers Claire van Teunenbroek en Stephanie Koolen-Maas delen in het Vakblad zes inzichten voor de praktijk.
  • Mensenrechtenactivisten, die bijvoorbeeld opkomen voor de rechten van vrouwen, de LGBTQIA-community of het klimaat, worden vaak aangevallen - ook digitaal. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken licht het probleem toe en Frerieke van Bree van het Digital Defenders Partnership (geleid vanuit Hivos), legt uit wat zij ertegen kunnen doen.
  • In onze rubriek 'Fondsenwervers over fondsenwerving' spreken we deze keer met Barry Schep, manager partnerships bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV), de bond die 85.000 korfballende Nederlanders bedient. 'Een partnerschap bespreken duurt lang, maar ik ook veel langer van waarde.'
  • De CBF-Erkenning is sinds 2016 de standaard voor betrouwbaarheid en kwaliteit geworden voor goede doelen. Eind vorig jaar werd onderzoek gedaan naar de Erkenningsregeling onder het Nederlands publiek, Erkende, en niet-Erkende organisaties. Daar kwamen interessante bevindingen uit. Deny de Jong en Willem Visser gaan in op de respons en het belang voor de kleinere goede doelen.

--

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Vakblad fondsenwerving CBF Geven in Nederland Erkenning Over fondsenwerving Geefgedrag Ministerie van Buitenlandse Zaken Hivos Mensenrechten Claire van Teunenbroek Deny de Jong Linda Landman Miranda Noorlander Ronald McDonald Kinderfonds Barry Schep Digital Defenders Partnership Frerieke van Bree KNKV Stephanie Koolen-Maas Vf 24-3 Willem Visser

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close