Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Commissie Normstelling legt sector aanpassingsvoorstellen voor

Nieuws

9 juni 2022

De Commissie Normstelling, de onafhankelijke groep die de normen van de Erkenningsregeling van toezichthouder CBF opstelt en aanpast, legt de sector de komende periode een aantal aanpassingsvoorstellen voor. Het gaat dan vooral om een nieuwe categorie normen voor een kleine particuliere initiatief en een paar tekstuele reacties. Reageren kan tot 2 juli.

Logo Commissie Normstelling.
Logo Commissie Normstelling.

door Redactie Vf

Binnen de categorie normen speciaal afgestemd op het kleine particuliere initiatief, zullen organisaties komen te vallen met baten tot maximaal 50.000 euro. Deze vallen nu in categorie A, voor organisaties met baten tot maximaal een ton per jaar.

De overige aanpassingsvoorstellen betreffen een tekstuele redactie van de A-, B- C- en D-categorie normen, waarbij op één uitzondering na geen materiële wijzigingen hebben plaatsgevonden. 

De Commissie Normstelling

De Commissie Normstelling stelt de normen van de Erkenningsregeling voor goede doelen vast. Deze groep bestaat uit leden uit de kring van het gevers-, sector- en donateursbelang en een aantal experts. Toezichthouder CBF bekleedt een advieszetel (zonder stemrecht) om de afstemming tussen normstelling en toezicht te garanderen. 

De Commissie bestaat op dit moment uit voorzitter Hans Gortemaker, en leden Bregje Krijnen, Joost van Lanschot, Jan Jaap de Graeff, Rob Dorscheidt en Ruud Kamphuis.

De Commissie bekijkt de ingekomen reacties in de zomermaanden en neemt op basis daarvan een besluit over wat wel en wat niet wordt doorgevoerd. De aangepaste normen zullen dan op 1 oktober worden gepubliceerd en vervolgens per 1 januari 2023 van kracht zijn.

Meer over CBF Erkenning Commissie Normstelling Consultatie Particulier initiatief

Advertentie

Close