Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vakdag 2022: Paneldiscussie 4 - Hot potatoes: een pittige discussie

Nieuws

8 juni 2022

Goededoelenorganisaties spelen een belangrijk rol in de samenleving. En er wordt op ze gelet, door donateurs en media. Sommige onderwerpen in de filantropie zijn om die reden nog steeds moeilijk bespreekbaar. Het zijn de roze olifanten in de goededoelenkamer. Het is tijd voor een eerlijk gesprek over gevoelige onderwerpen en hoe we hier (pro-actief) mee kunnen omgaan. Moderator is Jan Jaap de Graeff.

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden. Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Deel 1: Passie versus professionaliteit, het eerlijke verhaal... 

Met de groei van een goed doel nemen ook de kosten toe van bijvoorbeeld betaalde krachten. Maar donateurs verwachten dat hun bijdragen naar de impactkant gaan en vermogensfondsen investeren liever niet in de overhead en personeelskosten. Hoe vertel je het eerlijke verhaal over kosten en bestedingen? En wat is dat dan? Met Suzanne Kooij (Stichting RCOAK), Tom Hillemans (Voedselbanken NL) en Pelagia de Wild (Amsterdam UMC). 

Deel 2: Rendement versus reputatie 

Direct mail, telemarketing, door2door werving, straatwerving: allemaal kanalen die veel gebruikt worden, noodzakelijk zijn zelfs en toch altijd leiden tot discussies over of het nou verantwoord is of niet. Met o.a. Bert Cocu (Emolife), Margreet Plug (Goede Doelen Nederland) en Besselyn de Rooij (Stichting Ontmoeting). 

Panelleden

Suzanne Kooij

Suzanne Kooij is directeur van Stichting RCOAK, een Amsterdamse vermogensfonds. Voordat zij bij het RCOAK werkte, was zij als zelfstandig adviseur werkzaam op het terrein van belangenbehartiging, kwaliteitsbevordering en toezicht. Zij lanceerde samen met Deny de Jong het concept 'Funding Plus'.

Tom Hillemans

Tom Hillemans is actief als vice-voorzitter bestuur VerenigingVoedselbanken Nederland, als ondernemer en diverse directiefuncties bij verzekeringsmaatschappijen inmiddels twintig jaar actief in de voedselbankwereld. Founder van de Voedselbank Arnhem en momenteel actief als bestuurder van Voedselbanken Nederland en van de Europese Federatie van Voedselbanken.’

Pelagia de Wild

Pelagia de Wild is directeur van de afdeling Relatiemanagement en Fondsenwerving van het Amsterdam UMC en werkt voor diverse gelieerde fondsenwervende stichtingen. Ze werkte o.a. voor de Universiteit van Amsterdam en het Antoni van Leeuwenhoek. Ze is al jarenlang actief voor de sector: zo was zij lid van de ledenraad van Instituut Fondsenwerving, lid van het Congresteam voor de Vakdagen verzorgt zij workshops voor de 3F Academy.  

Bert Cocu

Bert Cocu is CEO van de Emolife groep. Aanbieder van Face to Face diensten, events, online marketing, registratie en crm tools voor sport events. Daarnaast directeur/eigenaar van Impact Loterij (De KiKa Loterij).

Margreet Plug

Margreet Plug, bijna 4 jaar werkzaam als directeur van Goede Doelen Nederland, is een sterke belangenbehartiger met juridische achtergrond. Margreet ziet altijd kansen en mogelijkheden en weet anderen voor haar ideeën enthousiast te maken. Ze is als bestuurslid bij diverse stichtingen betrokken, zoals de Stichting Regulering Huis-aan-Huis Werving en Stichting Postfilter. 

Besselyn de Rooij

Besselyn de Rooij werkt als fondsenwerver bij stichting Ontmoeting. Vanuit verschillende locaties in Nederland ondersteunt deze organisatie vastgelopen mensen bij het weer op orde krijgen van hun leven. Hen wordt geleerd om weer op eigen benen te staan, relaties aan te gaan en te onderhouden en de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze weer perspectief in hun leven. Mede dankzij de betrokken achterban van De Ontmoeting kunnen ze dit werk doen.

Moderator: Jan Jaap de Graeff

Jan Jaap de Graeff is een bekende in de goededoelenwereld. Hij was tot 2013 directeur van Natuurmonumenten, en tot 2016 voorzitter van Goede Doelen Nederland. Op dit moment is hij lid van de commissie Normstelling. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, naast andere nevenfuncties.  

Vakdagprogramma

Klik hier voor meer informatie over het Vakdagprogramma! De komende weken maken we nog veel meer onderwerpen en sprekers bekend.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving! Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Meer over Vakdag Fondsenwerving Suzanne Kooij Margreet Plug Overheadkosten Vakdag 2022 Paneldiscussie Bert Cocu Besselyn de Rooij Hot Potatoes Jan Jaap de Graeff Pelagia de Wild Tom Hillemans

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close