Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Brief EFA: ‘Geen verplicht prefix bij telefoonnummers non-profits’

Nieuws

8 juni 2022

Mogelijk worden non-profitorganisaties gedwongen om hetzelfde netnummer te gebruiken voor hun telefoongesprekken als commerciële organisaties. Dat schrijft de European Fundraising Association (EFA) op basis van besprekingen over een verplichte EU-ePrivacy-verordening.

door Redactie Vf

Het fondsenwerversnetwerk heeft in reactie op dat plan een brief geschreven naar de vertegenwoordigers van het Europees Parlement, waarin het betoogt dat een dergelijke stap de fondsenwerving stevig zou beïnvloeden. Dan wordt de indruk gewekt dat de telefoontjes van non-profitorganisaties voor commerciële- of marketingdoeleinden zijn.

'Directe impact op fondsenwerving'

‘Het verplicht stellen van een prefix zal een directe impact hebben op de fondsenwervende activiteiten van ngo’s in de EU,’ verklaart EFA-voorzitter Charlotte Rydh. ‘Het verbaast ons te zien dat wordt voorgesteld om een verplicht voorvoegsel in de plaats te stellen van de optie om te kiezen tussen een identificatienummer van de oproepende lijn. Namens non-profitorganisaties in heel Europa die fondsenwerven voor hun belangrijke werk, dringt EFA erop aan om oproepen van non-profitorganisaties te onderscheiden van commerciële marketingoproepen.' 

EFA verstuurde de brief op 18 mei en moedigt Europese landen aan om passende maatregelen te nemen in hun land, door bijvoorbeeld te lobbyen bij de EU-vertegenwoordigers.

Bron: EFA
Meer over Telefonische fondsenwerving Europees Parlement Fondsenwerving EFA Charlotte Rydh ePrivacy

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close