Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vakdag 2022: Workshops - Relatie opbouwen met vermogensfondsen & Nalatenschapswerving: knallen of verknallen?

Nieuws

2 juni 2022

Vandaag kunnen we opnieuw een aantal workshops die tijdens de nieuwe Vakdag fondsenwerving worden gehouden aankondigen. Tijdens de Vakdag, georganiseerd door Vakblad fondsenwerving en Goede Doelen Nederland, kan je sessies over het denkproces rond nalatenschapswerving en het bouwen van relaties met vermogensfondsen volgen.

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden. Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Workshop: Vermogensfondsen - hoe bouw je een goede relatie op? (English spoken)

Juliet Arecho, Liesbeth Nagelkerke & Veronika Uhl

Wanneer je steun zoekt voor (ontwikkelings)projecten zijn er legio kansen bij vermogensfondsen. Maar hoe pak je dit aan? Ga je voor korte termijngeld of bouw je een duurzame relatie op met een fonds. En waar moet je rekening mee houden? 

In deze interactieve sessie onder leiding van de doorgewinterde expert Liesbeth Nagelkerke gaan de deelnemers de diepte in op dit onderwerp. Juliet Arecho (landenmanager, Link to Progress uit Oeganda) zal in een live stream toelichten hoe Link to Progress succesvol is geworden in het werven van fondsen bij donoren. Juliet staat stil bij wat ze heeft geleerd over het opbouwen van relaties met fondsen. Veronika Uhl, (als intermediair betrokken bij dit proces), gaat in op de aspecten van goede research en oprechte interesse in het vermogensfonds om de juiste match te vinden met je goededoelenorganisatie. Dit vergt ook adequate rapportage en communicatie met het fonds. Liesbeth Nagelkerke geeft tips en advies hoe organisaties een langdurige relatie kunnen opbouwen, wat daarin belangrijk is en hoe een vermogensfonds naast geld toegevoegde waarde kan bieden aan partners. Kortom/; een workshop vol best practices en interactie voor wie meer wil leren over samenwerken met vermogensfondsen. 

Juliet Arecho

Juliet Arecho

Juliet Arecho komt uit Oeganda en is landenmanager bij Link to Progress - een ngo in Oeganda die waterzuivering, hygiëne en andere geïntegreerde ontwikkelingsprojecten implementeert in plattelandsgemeenschappen in het noorden van Oeganda, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor donateursbeheer. Juliet heeft meer dan twaalf jaar veld- en managementervaring in Water, Sanitiatie en Hygiëne.

Liesbeth Nagelkerke

Liesbeth Nagelkerke begeleidt vermogensfondsen in hun maatschappelijke ambitie via haar bedrijf Reach Out 2. Zij verwerkt voor hen honderden aanvragen per jaar van organisaties. Eén ervan is stichting Femi waar ze, naast het projectenbeheer, ook de dagelijkse leiding over circa twintig vrijwilligers en projecten zeven landen heeft. Vanuit Stichting Femi werkt ze onder andere samen met Link to Progress die, naast funding, ook capacity building ontvangen.

Veronika Uhl

Veronika Uhl traint en begeleidt met haar bedrijf Himmelblau maatschappelijke organisaties in het versterken van hun fondsenwervende capaciteiten. Zij beschikt over veel ervaring in het opbouwen van sterke en duurzame relaties met vermogensfondsen, familiestichtingen en grote gevers. Veronika heeft het team van Link to Progress begeleid om fondsen te werven.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving! Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

***

Workshop: Nalatenschapswerving: knallen of verknallen?

Elsbeth Takkenberg

In deze interactieve inspiratiesessie neemt Elsbeth Takkenberg je mee in het proces van een donateur om een testament op te stellen met een goed doel er in. Je wordt uitgedaagd om een nalatenschapsprogramma op te zetten dat uitgaat van de donateur en niet (alleen) vanuit de bekende fondsenwervende KPI's. Elsbeth doet dit aan de hand van een tiental momenten in het denkproces van de donateur waarin je een kans hebt of het juist kan verknallen bij je potentiële testateur. De vraag die centraal staat is hoe jouw goede doel beter kan inspelen op wat mensen daadwerkelijk beweegt om na te laten aan jouw doel. Binnenkort wordt de gastspreker bekend gemaakt die ze meeneemt. 

Elsbeth Takkenberg

Elsbeth Takkenberg is strategisch adviseur nalatenschappen en grote giften. In haar werk zet ze de donateur centraal en niet de kpi's. Na een carrière van twintig jaar als relatiemanager bij verschillende goede doelen, is zij sinds 2019 zelfstandig adviseur. Sindsdien heeft zij tientallen grote en kleinere goede doelen geholpen met grote giftenwerving, strategieadvies en het trainen en coachen van relatiemanagers.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving!

Meer over Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Nalatenschap Elsbeth Takkenberg Nalatenschappen Relatiebeheer Vermogensfondsen Vakdag 2022 Workshops Juliet Arecho Liesbeth Nagelkerke Link To Progress Veronika Uhl

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close