Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vakdag 2022: Paneldiscussie 3 - Technologie en Innovatie voor Maatschappelijke Organisaties

Nieuws

1 juni 2022

Digitalisering, big data, kunstmatige intelligentie, cybersecurity. Is technologische innovatie een bedreiging of juist een kans voor maatschappelijke organisaties? Wat is de rol van de fondsenwerver hierin? Hoe kijken donateurs/gevers hier tegenaan? Welke kansen biedt technologie voor impact?

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden. Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Panelleden

Sander van der Waal, research director van Waag Future Lab voor Design en Technologie, start met een lezing hoe Waag Futurelab aankijkt tegen technologie en innovatie en het gebruik er van door maatschappelijke organisaties. Hij gaat in op trends en wetten waar maatschappelijke organisaties rekening mee moeten houden. In een panel worden vervolgens lessons learned besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden door Reinier Posthumus (WWF NL), Jacqueline Stokman (Kanker.nl) en Tanja Zuijderwijk (Cultuurloket DigitALL). 

Sander van der Waal

Sander van der Waal is research director bij Waag Futurelab. Met een team in tien onderzoekslabs doet Sander kritisch onderzoek naar technologie en werkt aan alternatieven die het publieke belang centraal stelt. Hij onderhoudt en ontwikkelt een internationaal partnernetwerk in diverse coalities en representeert Waag publiekelijk tijdens debatten en evenementen. Sander heeft een achtergrond in informatica en filosofie en heeft ruime ervaring in open-source software ontwikkeling, open data en kennis, en data-infrastructuren. 

Reinier Posthumus

Reinier Posthumus maakte vanuit de financiële sector in 2020 de overstap naar de goede doelen wereld. Bij WWF-NL is Reinier als Senior Marketeer Nalatenschappen & Major Donors gespecialiseerd in propositie-ontwikkeling en innovatie. Het is zijn missie om vanuit data, markt- en klantonderzoek producten en diensten te ontwikkelen waar donateurs blij van worden. Hij ziet ambassadeurschap onder bestaande donateurs (major donors) als dé meest krachtige manier om nieuwe donateurs aan te trekken en maximale impact te realiseren voor een groenere planeet. 

Jacquline Stokman 

Jacqueline Stokmanis marketing en communicatiespecialist bij Kanker.nl. Een online community waar je als kankerpatiënt en als naaste houvast en steun kan krijgen. Hiervoor wqas Jacqueline werkzaam als zelfstandig adviseur en werkzaam bij Uit Magazine, de Floriade en Alzheimer Nederland. In haar mijn werk wordt ze enthousiast van het leggen van verbindingen tussen personen, organisaties, markten en realisatie van concepten die leiden tot duurzame resultaten.

Tanja Zuijderwijk

Tanja Zuijderwijk is programmamanager van Cultuurloket DigitALL. Na meer dan tien jaar als projectmanager bij creatieve bureaus te hebben gewerkt, onder andere aan de website van de Anne Frank Stichting en Museum Boijmans Van Beuningen, helpt Tanja nu met DigitALL culturele instellingen digitalisering naar een nog hoger niveau te brengen. Daarbij is ze altijd op zoek naar de juiste combinatie tussen het gebruik van digitale toepassingen en de publieksbeleving. 

Vakdagprogramma

Klik hier voor meer informatie over het Vakdagprogramma! De komende weken maken we nog veel meer onderwerpen en sprekers bekend.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving! Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Meer over Vakdag Fondsenwerving Innovatie Technologie WWF Big Data Vakdag 2022 Cybersecurity Paneldiscussie Jacqueline Stokman Kanker.nl Reinier Posthumus Sander van der Waal Tanja Zuijderwijk Technologie en Innovatie Waag Futurelab

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close