Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Free Press Unlimited ontvangt extra Tegel voor werk voor persvrijheid

Nieuws

31 mei 2022

Free Press Unlimited heeft bij de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse journalistiekprijzen – de Tegels - een extra Tegel gewonnen voor het werk dat zij verzet ten behoeve van de persvrijheid. De Tegel-organisatie prees de inzet van de organisatie om onafhankelijke journalistiek wereldwijd te beschermen en de toegang tot betrouwbare informatie in stand te houden. Het was na de oeuvreprijs voor JL Heldring in 2013 de tweede aparte prijs die de jury buiten de categorieën om uitreikte.

door Redactie Vf

Free Press Unlimited – actief sinds 2011 – strijdt voor veiligheid en vrijheid van journalisten en het recht van ieder mens op toegang tot betrouwbare informatie. De omstandigheden voor de journalistiek zijn op dit moment van dien aard, dat een eerbetoon voor de voorvechters van deze rechten op zijn plaats is, vindt het Tegelbestuur. ‘Free Press Unlimited speelt een essentiële rol in het signaleren en adresseren van omstandigheden die de vrije journalistiek in gevaar brengen,’ zegt bestuursvoorzitter Bart Brouwers. ‘Daarom is juist nu een eerbetoon aan deze organisatie meer dan gewenst. We zijn trots dat met deze extra Tegel te kunnen uitdrukken.’

Algemeen directeur van Free Press Unlimited, Ruth Kronenburg zegt ‘vereerd [te zijn] met deze erkenning door het bestuur van de Tegel’: ‘Persvrijheid staat wereldwijd onder enorme druk. Journalisten worden in grote mate bedreigd, aangevallen of zelfs vermoord, ook in democratische landen. Dit is een grote bedreiging voor de betrouwbare informatievoorziening, en daarom zetten wij ons hiervoor in. Samen met 120 partners in 54 landen werkt Free Press Unlimited aan de bescherming van journalisten en het behoud van persvrijheid.

Meer over Pers Journalistiek Free Press Unlimited Persvrijheid Ruth Kronenburg Tegel

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close