Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Marjan Minnesma (Urgenda) wint internationale milieuprijs

Nieuws

25 mei 2022

De Goldman Environmental Prize heeft dit jaar een Nederlandse winnaar. Marjan Minnesma van Urgenda sleepte de jaarlijkse prijs voor natuurbescherming en klimaat in de wacht. De directeur en oprichter van de klimaatorganisatie krijgt de prijs voor Europa voor het winnen van de Klimaatzaak, de rechtszaak tegen de Nederlandse staat.

door Redactie Vf

Urgenda won de Klimaatzaak in 2015 en een uitspraak van de Hoge Raad maakte de verplichting vier jaar later definitief. Sindsdien houdt de organisatie de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, denkt het mee over manieren waarop de regering de gestelde doelen kan halen en zijn er over de hele wereld soortgelijke rechtsgangen ter bescherming van het klimaat geweest. ‘De Klimaatzaak demonstreerde dat overheden de wettelijke verantwoordelijkheid hebben om haar burgers te beschermen tegen klimaatverandering,’ zegt de organisatie van de Golden Environmental Prize in een video over Minnesma en haar werk.

‘Ik denk dat wat wij hebben laten zien, is dat zelfs als iedereen zegt dat wat je doet onmogelijk is, dat je niet moet luisteren naar die negatieve geluiden. Ga voor je eigen visie en houd hoop,’ aldus Minnesma in die video.

De Goldman Environmental Prize wordt sinds 1989 uitgereikt. Ieder jaar bepaalt een internationale jury de winnaars per continent.

Meer over Klimaat Klimaatverandering Urgenda Klimaatzaak Goldman Environmental Prize Marjan Minnesma

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close