Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vakdag 2022: De eerste workshops - Échte vrienden maken & Vrijwilligers vanuit bedrijven inzetten

Nieuws

18 mei 2022

Vandaag kunnen we de eerste workshops die tijdens de nieuwe Vakdag fondsenwerving worden gehouden aankondigen. Tijdens de Vakdag, georganiseerd door Vakblad fondsenwerving en Goede Doelen Nederland, zijn er onder andere sessies over het maken van échte vrienden, en het inzetten van vrijwilligers vanuit bedrijven.

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden.

Workshop: Hoe maak je échte vrienden?

Sofie Bienert en Brecht Janssen (LVWB Fundraising)

Vrienden werven is bij culturele organisaties heel gewoon. Of het nu een klein theater is of een groot museum. Het is onderdeel van hun DNA. Vrienden zijn mensen die betrokken zijn bij een schouwburg, een museum of een theater. Zij zijn bereid om te steunen als nodig. Tijdens corona werd dat nog veel duidelijker. Veel vrienden doneerden hun kaartje en hoefden daar niets voor terug. Werkt deze sector nu heel anders dan de goede doelen sector? Niet echt. Ook hier wordt gewerkt met een donorpiramide; de vriendenpiramide wel te verstaan. En ook hier komen giften van mensen die iets voelen voor de missie. Het verschil zit vooral in de relatiegerichte aanpak. Relaties worden gezien en behandeld als échte vrienden.

Wil je weten hoe dit werkt? Laat je inspireren tijdens deze workshop! Brecht Janssen en Sofie Bienert van LVWB Fundraising leggen uit waar de overeenkomsten liggen, gaat nader in op de verschillen en hoe je de vriendenpiramide kunt inzetten bij jouw goede doel, klein of groot. Binnenkort maken we bekend welke spreker aansluit met een praktijkcase.

Sofie Bienert

Sofie Bienert is meer dan 20 jaar werkzaam in het vak Fondsenwerving. Sinds 2010 is ze aangesloten bij LVWB Fundraising en adviseert ze zowel goede doelen, als culturele- en maatschappelijke organisaties, in de rol van adviseur of interimmanager. Daarnaast is Sofie co-auteur van meerdere vakboeken zoals het Handboek Sponsoring en Fondsenwerving en geeft ze workshops en trainingen o.a. bij de beroepsopleiding 3-F Academy.

Brecht Janssen

Brecht Janssen is senior adviseur bij LVWB Fundraising en heeft ruim 25 jaar ervaring in zowel de profit als de non-profit sector op het gebied van marketing, communicatie en fondsenwerving. Momenteel begeleidt ze diverse organisaties in de culturele en maatschappelijke sector op het gebied van fondsenwervingsstrategie.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving!

***

Workshop: Hoe kun je vrijwilligers vanuit bedrijven inzetten voor jouw doel?

Sessieleider Henriette van Eeghen met co-sprekers Saskia Boorsma en Remke Westerveld

Goede doelen zoeken steun bij het publiek, fondsen, overheid … en ook bij bedrijven. Vaak denk fondsenwervers dan aan geld. Maar er liggen bij bedrijven juist enorme kansen voor vrijwillige inzet. Maar, waar kun je dan aan denken als het gaat om vrijwilligerswerk vanuit bedrijven? Dat er veel meer mogelijk is dan geld alleen laat Henriette van Eeghen van Impact Matters je zien in deze interactieve workshop met tips en voorbeelden. Ook duikt Henriette met de deelnemers de diepte in van de concrete casus van Stichting WIE BEN JIJ Film?. Deze snel groeiende stichting is in de afgelopen maanden geholpen door vrijwilligers van bedrijven op het gebied van strategie, IT en op juridisch vlak. Over wat goed is gegaan in deze samenwerking en wat soms lastig is en wat je er voor moet doen op die succesvol te maken.  Met do’s and don’ts en ook ruime gelegenheid tot vragen en discussie.

Henriette van Eeghen

Op basis van jarenlange werkervaring bij bedrijven (onder andere bij TNT om de samenwerking met het World Food Programme te coördineren) en vervolgens in de goede doelen wereld, heeft Henriette van Eeghen in 2016 Impact Matters opgericht. Een stichting die samenwerking tussen bedrijfsleven en goede doelen faciliteert en coördineert. Uitgangspunt is dat iedereen hier baat bij heeft, een win-win-win samenwerking.

Meld je hier aan voor de Vakdag fondsenwerving!

Meer over Vakdag Fondsenwerving Vrijwilligers Goede Doelen Nederland Bedrijven Brecht Janssen Vakdag 2022 Visies op fondsenwerving Henriette van Eeghen Remke Westerveld Saskia Boorsma Sofie Bienert Vrienden Workshops

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close