Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Appeltjes van Oranje 2022 naar jongerenprojecten uit grote steden

Nieuws

17 mei 2022

De projecten van Triple ThreaT (Haarlem), Young Leaders Community (Den Haag) en JongPIT (Amsterdam) hebben vorige week een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds gewonnen. Zij kregen het bijbehorende bronzen beeldje omdat het een lustrumjaar was overhandigd door Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde. Triple ThreaT won het Grote Appeltje.

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit aan sociale initiatieven die goed werk doen binnen een steeds wisselend thema. Voor de twintigste editie richtte het fonds zich op kansengelijkheid voor alle jongeren. De winnaars kregen naast een bronzen beeldje een geldbedrag van 25.000 euro.

Sociale iniatieven

Triple ThreaT won het Grote Appeltje. De Haarlemse organisatie biedt jongeren uit zogenoemde achterstandswijken een plek met een sociaal vangnet. Het Oranje Fonds verkoos hen tot Grote Appeltje-winnaars omdat het initiatief door jongeren zelf gestart is en zij er al jaren voor zorgen dat de deelnemers aan hun programma’s hun talenten kunnen ontdekken en uitwerken.

De andere winnaars van 2022 zijn Young Leaders Community uit Den Haag en JongPIT uit Amsterdam. De organisatie uit de Hofstad zet zich in voor Marokkaans-Nederlandse scholieren om hun schoolvaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren, en de organisatie uit de hoofdstad richt zich op de deelname aan de samenleving van jongeren met een chronische of psychische aandoening of beperking.

‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’

Het Oranje Fonds koos voor het onderwerp ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’ omdat de ongelijkheid tussen jongeren verder toeneemt en de coronacrisis hun problemen heeft uitvergroot: voor hen vielen school, werk en daarmee inkomen, structuur en sociale contacten weg, met als gevolg dat zij meer stress ervaren en perspectief verliezen. De winnende projecten zetten zich volgens het Oranje Fonds ‘op een buitengewone manier in om gelijke kansen voor hen te creëren in onze maatschappij’.

Deze social initiatieven waren genomineerd voor een Appeltje 2022:

  • Triple ThreaT (Haarlem)
  • Stichting JongPIT (Amsterdam)
  • Project De Talenten Academy van Young Leaders Community (Den Haag)
  • Project friend4friend van Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk in Noord-Holland (Amstelveen)
  • Project Next Step Perron 045 van Stichting Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (Brunssum)
  • Project Opstap van Stichting Mara (Rotterdam)
  • Project Gender & Sexuality Alliances van COC Nederland (Amsterdam)
  • Project JONG Transvaal/Schilderswijk van Stek, Stichting voor Stad en Kerk (Den Haag)
  • Project K1 Scholarship Fund van K1 Brittania Foundation (Sint Maarten)
  • Project Impact Activities van Heart Centered Leadership Foundation (Aruba)
Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Sociale projecten Kansengelijkheid JongPIT Koning Willem-Alexander Triple ThreaT Young Leaders Community

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close