Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Concert at Sea en STRAF_WERK toegankelijker voor mensen met beperking

Nieuws

10 mei 2022

Aankomend jaar worden ook de festivals Concert at Sea (Brouwersdam) en STRAF_WERK (Amsterdam) beter toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat maakte HandicapNL maandag bekend. Eerder werd de toegang tot de Dutch Grand Prix in Zandvoort en de Zwarte Cross in de Achterhoek al met de hulp van de handicaporganisatie vergemakkelijkt. ‘Steeds meer festivals worden stap voor stap toegankelijk voor iedereen.’

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Melinda Nagy

door Redactie Vf

Volgens HandicapNL zijn er in Nederland ongeveer een miljoen mensen met een beperking die wel naar een muziekfestival zouden willen, maar tegen praktische problemen oplopen. Daarom startte de non-profit in 2019 op de Zwarte Cross de campagne #OnbeperktFeest. Vorig jaar, bij de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort, verzorgde de race-organisatie in samenwerking met HandicapNL een pop-upzorghotel voor honderd gasten en werd het terrein toegankelijk gemaakt voor in totaal zeshonderd racefans met een beperking.

Sanitair, rustruimtes en speciale website

Op Concert at Sea komt er, net als bij de F1-race, een toegankelijke tribune, aangepast sanitair en een speciale ruimte om op adem te komen. Vrijwilligers van HandicapNL zullen paraat staan voor zorg en ondersteuning. Op STRAF_WERK, een festival waar house en techno wordt gedraaid, komen speciale parkeerplaatsen en een rustruimte. Ook maakt de festivalorganisatie een aangepaste website voor mensen met een visuele beperking. 

Binnen drie jaar toegankelijk

Het is de ambitie van HandicapNL om alle toonaangevende festivals in Nederland binnen drie jaar toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. ‘De Dutch Grand Prix en de Zwarte Cross waren uitstekende voorbeelden voor andere festivals om van te leren. Zodat het over een paar jaar op elk festival onbeperkt feest is,’ aldus woordvoerder Jeroen van de Koppel. Samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem start HandicapNL voor die periode een testteam: een groepje mensen wat gaat proefdraaien op festivals om zo feedback te leveren aan de evenementenorganisatie.

Meer over HandicapNL Formule 1 #OnbeperktFeest Concert at Sea Festival STRAF_WERK Zwarte Cross

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close