Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tweede Vakblad fondsenwerving van 2022 verschijnt dinsdag 26 april

Nieuws

21 april 2022

Volgende week dinsdag en donderdag (26 en 28 april) verschijnt alweer de tweede editie van het Vakblad fondsenwerving van 2022. Vanaf die dag verschijnen alle stukken uit het blad natuurlijk ook online. Met deze keer aandacht voor de acties voor Oekraïne, een interview met CBF-directeur Harmienke Kloeze, tips over het verbeteren van je cybersecurity en een businesscase digital fundraising.

De cover van Vakblad fondsenwerving, editie 2 van jaargang 24.
De cover van Vakblad fondsenwerving, editie 2 van jaargang 24.

door Redactie Vf

  • Directeur Harmienke Kloeze werkt ondertussen bijna drie jaar bij CBF, toezicht op goed doen. In februari startte de toezichthouder een campagne om het vertrouwen in goeddoen een impuls te geven met de titel 'Achter elk Erkend Goed Doel staat CBF' en veranderde naam en logo. Kloeze vertelt tegen het Vakblad over de nieuwe koers van het CBF: 'Er is een enorm potentieel van goede doelen die geen Erkenning hebben.'
  • Cybercriminelen breken in bij alle organisaties waar de (digitale) deur niet goed op slot zit. Als ze binnen zijn, kunnen ze kleine en grote organisaties afpersen met ransomware en het stelen van data. Het overkwam o.a. het Internationale Rode Kruis (ICRC) en Giro555. Zij vertellen hun verhaal en drie cybersecurity-deskundigen geven hun tips hoe je het best kan voorkomen dat gegevens van donateurs of beneficiënten op straat komen.
  • De Eerlijke Bankwijzer is een hulpmiddel waarbij het beleid van grote Nederlandse banken en de mate waarin ze duurzaam financieren en beleggen, met respect voor mens, dier en milieu, maar ook met betrekking tot klimaatveranderingen, belastingen, corruptie en transparantie, mijnbouw, olie en gas, en wapens. Slechts twee banken scoren een ruime voldoende, schrijft gastauteur Martje Nooij.
  • In onze rubriek 'Fondsenwervers over fondsenwerving' spreken we deze keer met Jacqueline van Osch, fondsenwerver bij Stichting IMC Weekendschool in de regio Oost-Nederland. 'We richten ons continu op de verbinding.'
  • WeTransfer en Special Arts namen creativiteit als basis voor hun samenwerking. In de galerie van Special Arts staat zeer kleurrijke kunst. Directeur Tine Veldhuizen hoe mensen met een beperking zich als kunstenaar ontwikkelen en hoe de organisatie werft voor de activiteiten, en kunstenaar Maurits Sterkenburg vertelt over zijn drijfveren. WeTransfer ontwikkelde een online galerie voor Special Arts.

--

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Vakblad fondsenwerving CBF Giro555 Toezicht Banken Digital Fundraising Ewald Verhoog ICRC Oekraïne Oorlog Harmienke Kloeze Beleggen Cybersecurity Eerlijke Bankwijzer Jacqueline van Osch Martje Nooij Maurits Sterkenburg Special Arts Stichting IMC Weekendschool Tine Veldhuizen Vf 24-2 WeTransfer

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close