Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Postcode Loterij schenkt 331,8 miljoen vrij besteedbaar geld aan goede doelen

Nieuws

14 april 2022

De Postcode Loterij heeft het afgelopen jaar bijna 332 miljoen euro aan goede doelen kunnen schenken. De drie miljoen deelnemers aan de Goede Doelen Loterij spelen bij de Postcode Loterij voor bijna 150 organisaties die op hun eigen manier bijdragen aan groene, rechtvaardige wereld.

De kanjertruck van de PostcodeLoterij, deel van de Goede Doelen Loterijen.
De kanjertruck van de PostcodeLoterij, deel van de Goede Doelen Loterijen. © Goede Doelen Loterijen (perscentrum)

door Redactie Vf

Het grootste deel van de steun aan goededoelenorganisaties was, net als voorgaande jaren, deel van een meerjarige bijdrage. Zoals in de filosofie van de loterij gegrond staan mogen zij het bedrag vrij besteden, aangezien de loterij erop vertrouwt dat zij het beste weten waar de steun het hardste nodig is. Naast meerjarige steun ontvangen een aantal andere organisaties een eenmalige schenking, of een bijdrage voor een specifiek project.

Droomfonds en investering in de journalistiek

Eén van die speciale manieren waarop de Postcode Loterij dat doet is via het Droomfonds: een fonds waarmee het baanbrekende initiatieven mogelijk wil maken. Dit jaar ontvangt Solidaridad vanuit het Droomfonds 12,7 miljoen euro voor het project ‘Van Klimaatslachtoffers naar Klimaathelden’, waarbij de stichting 100.000 kleinschalige boeren die lijden onder klimaatverandering helpt met het toepassen van slimme landbouwmethodes. Ook geeft Solidaridad hen toegang tot de markt van emissierechten, waardoor zij geld kunnen verdienen met het planten van bomen.

Verder krijgt het Media Development Investment Fund (MDIF) krijgt een extra bijdrage van 1,5 miljoen euro voor de bescherming van de onafhankelijke pers. MDIF is een investeringsfonds dat financiering verstrekt aan onafhankelijke nieuwsmedia in landen waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is, zoals in Oost-Europa. Free Press Unlimited, nog een organisatie die zich inzet voor de journalistiek, krijgt een extra bijdrage van een half miljoen. Zij doet onderzoek naar onopgeloste moorden op journalisten en kan met de extra bijdrage zeven nog lopende onderzoeken afronden.

 

Meer over Goede Doelen Loterijen PostcodeLoterij Ongeoormerkt geven Free Press Unlimited MDIF Solidaridad

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close