Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Josine Westerbeek-Huitink nieuwe voorzitter Stuurgroep Erkenningsregeling

Personalia

14 april 2022

Josine Westerbeek-Huitink is per april gestart als de nieuwe voorzitter van de Stuurgroep Erkenningsregeling. Ze volgt Cees Breederveld op, die sinds de start van de Erkenningsregeling in 2016 de groep voorzat. Westerbeek-Huitink is geen onbekende van het CBF, die Erkenningen uitgeeft: toen ze directeur was van Wilde Ganzen was ze bestuurslid bij het CBF.

door Redactie Vf

Westerbeek-Huitink deed tijdens haar carrière grote bestuurlijke ervaring op. Zo was ze werkzaam voor vakcentrale CNV en voerde ze overleg met de Sociaal Economische Raad. Van 2005 tot 2012 was ze directeur van organisatie voor particuliere ontwikkelingsinitiatieven Wilde Ganzen en in die periode was ze als bestuurslid actief voor zowel CBF als Goede Doelen Nederland. Op dit moment zit Westerbeek-Huitink in verschillende besturen en in de raad van toezicht van HandicapNL.

‘De ambitie voor de toekomst is een grote bekendheid van de Erkenningsregeling en het toezicht, een verbreding van de werkingssfeer naar anderssoortige organisaties, maar vooral ook het vergroten van het vertrouwen van de samenleving in goede doelen,’ aldus Westerbeek-Huitink. ‘Op dit moment ligt er een goed Erkenningsstelsel en het is de wens dat het aantal organisaties dat de Erkenning aanvraagt in de loop van de jaren verder groeit.’

Erkenningsregeling

Toezichthouder CBF, toezicht op goeddoen, voerde de Erkenningsregeling in 2016 in met als doel om aan de samenleving te laten zien dat Erkende goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen, transparant zijn en dat de donateur veilig aan de organisatie kan schenken. De afgelopen zes jaar liep het aantal Erkende goede doelen op tot ruim 660. In de Stuurgroep Erkenningsregeling werken brancheorganisatie Goede Doelen Nederland, het CBF en de Commissie Normstelling – een onafhankelijke commissie die de voorwaarden van de Erkenning vaststelt en wijzigt – samen om het stelsel rond de Erkenningsregeling goed te laten functioneren.

Bron: CBF
Meer over CBF Toezicht Erkenning Cees Breederveld Josine Westerbeek-Huitink Stuurgroep Erkenningsregeling

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close