Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro555 waarschuwt voor phishingmails door afzender info@giro555.nl

Nieuws

23 maart 2022

Giro555 waarschuwt woensdag via Twitter voor digitale oplichting uit naam van de samenwerkende hulporganisaties. Het gaat om phishing – acties waarbij mensen via e-mail, WhatsApp of sms naar een valse website worden gelokt met als doel bankgegevens verzamelen. Er circuleren valse uitingen die zogenaamd van Giro555 komen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // wk1003mike

door Redactie Vf

De criminelen versturen haar berichten via het adres info@giro555.nl, een adres waarvan Giro555 duidelijk maakt dat het niet van hen is. In de berichten wordt opgeroepen om spullen af te geven of een donatie te doen naar een rekeningnummer van BUNQ-bank. ‘Deze email is niet van Giro555 afkomstig’, aldus de samenwerkende hulporganisaties op Twitter. Giro555 is rekeninghouder bij ING.

Geven aan Giro555 voor de oorlog in Oekraïne kan nog altijd veilig via het IBAN NL08 INGB 0000 0005 55. Tot nu toe werd er meer dan 150 miljoen euro gedoneerd.

De samenwerkende hulporganisaties waarschuwen nooit op mails en appjes in te gaan die vragen om persoonlijke inlogcodes of een pincode.

Meer over Giro555 Criminaliteit E-mail Phishing Samenwerkende hulporganisaties Oekraïne Oorlog

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close