Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nederlandse media houden maandag landelijke actiedag voor Giro555 en oorlog Oekraïne

Nieuws

3 maart 2022

Komende maandag (7 maart) staat de programmering van veel nationale tv- en radiozenders in het teken van de inzamelingsactie van Giro555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De samenwerkende hulporganisaties openden het noodnummer afgelopen maandag. Vandaag (donderdag) maakte Giro555 bekend dat er al 9,8 miljoen euro is opgehaald via NL08 INGB 0000 0005 55.

Oekraïense families vluchten de grens over naar Roemenië.
Oekraïense families vluchten de grens over naar Roemenië. © Save the Children / Giro555

door Marijn Thijs

De oorlog in Oekraïne gaat vandaag (3 maart) de achtste dag in. Tienduizenden mensen houden zich schuil in bunkers en metrostations. Vooral in de twee grootste steden van het land, Kiev en Charkov, zijn de bombardementen hevig. Volgens de VN zijn meer dan een miljoen mensen het land ontvlucht, de meeste van hen in de richting van Polen.

Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren brengen de NPO, RTL en SBS6 een gezamenlijk televisieprogramma van 20.30 tot 23.00. De tv-avond wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek interviewen gasten in de studio. Daarnaast bundelen publieke en commerciële radiostations van 6.00 tot 21.00 de krachten onder de noemer ‘Radio555’.

Zowel de tv- als de radio-uitzending vindt plaats vanuit Beeld en Geluid. Daar huist ook een belpanel en de digital lounge, waar influencers verslag doen van wat er op sociale media gebeurt.

‘Als hulporganisaties zijn we diep geroerd door de enorme steun die we hier in Nederland mee uitspreken,’ zegt actievoorzitter van Giro555 Kees Zevenbergen (Cordaid). ‘Een groot signaal van solidariteit voor de slachtoffers in Oekraïne en de vele honderdduizenden vluchtelingen. Zij hebben onze steun hard nodig.'

Hulporganisaties achter Giro555

De organisaties die gezamenlijk betrokken zijn bij Giro555 zijn:

Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Bron: Giro555
Meer over Giro555 Vluchtelingen TV Media Samenwerkende hulporganisaties Kees Zevenbergen Radio Oekraïne Oorlog Nationale Actiedag

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close