Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwervende community WoW stopt

Nieuws

28 februari 2022

Online platform en community WoW voor fondsenwervers stopt, heeft het team achter het blog de afgelopen week bekend gemaakt. Volgens het team sloten veel mensen zich het afgelopen jaar aan bij de community, maar bleef de interactie achter in vergelijking met de hoeveelheid energie die het team en haar channel managers erin stak.

Logo van WoW (2021-2022)
Logo van WoW (2021-2022)

door Redactie Vf

WoW was de opvolger van De Toekomst van Fondsenwerving, een blog dat van 2016 tot 2020 actief was. Vanuit WoW werden er verschillende Slack-groepen gemodereerd, artikelen en blogs geschreven en evenementen georganiseerd. Op het hoogtepunt waren achthonderd fondsenwervers aangesloten bij het platform.

Om wat aan de terugvallende interactie te doen probeerde het team initiatieven te lanceren om de community tot leven te brengen, zoals koffie-afspraken, quizzen en een WoW event. ‘Maar na de korte oplevingen zakte de gewenste interactie telkens weg. Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat het concept geen kans van slagen heeft. We hadden het uiteraard graag anders gezien en vinden het ook spijtig voor de fondsenwervers die wel heel actief zijn geweest,’ schrijft het team in het laatste bericht op de site.

Vorige week is de Slack community al gedeactiveerd en de WoW-website zal te zijner tijd ook verdwijnen. Het team zoekt naar een manier waarop ze de adviezen die tijdens het afgelopen jaar zijn verschenen kunnen behouden.

Meer over Fondsenwerving Community Blog De Toekomst van Fondsenwerving WoW

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close