Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

AFAS Foundation roept stichtingen op duurzame projecten in te dienen

Nieuws

24 februari 2022

De AFAS Foundation roept stichtingen op om nieuwe, impactvolle projecten en programma’s in te dienen die in aanmerking kunnen komen voor investering. Het fonds stelt dit jaar 7,5 miljoen euro beschikbaar.

door Redactie Vf

De AFAS Foundation richt zich op duurzame projecten die in binnen- en buitenland grote impact kunnen maken. In 2021 financierde het fonds 67 projecten voor een bedrag van in totaal 5,8 miljoen. Eén van die projecten is het programma van ‘Beter Gezond’ dat zich richt op leefstijl na de behandeling van kanker. Beter Gezond en Stichting Voeding Leeft ontwikkelden een leefstijlprogramma voor ex-borst, darm- en blaaskankerpatiënten, gekoppeld aan onderzoek om inzicht te krijgen op kwaliteit van leven, zorggebruik, comorbiditeit en de kans op een terugkeer van de kanker. Tweehonderd zorgprofessionals worden getraind om deze gesprekken over leefstijl te voeren met ex-patiënten.

Een ander project dat gestart wordt is het plasticvrij maken van de baai van Ambon, één van de eilanden van Indonesië. CLEAR Rivers plaatst plasticvangers in de baai, waarna lokale bevolking het plastic scheidt, sorteert en circulair verwerkt tot producten die bijdragen aan het oplossen van lokale problemen, waaronder huisvesting.

Gamechangers 

Dit jaar stelt de AFAS Foundation 7,5 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe projecten en programma’s. ‘We willen stichtingen in Nederland stimuleren om nog grootser te denken,’ vertelt directeur Gerben Eversdijk. ‘Kenmerkend hiervoor zijn projecten die zich bijvoorbeeld op het niveau van een land of volledige sector afspelen. Droom groot, het platfond is niet zo snel bereikt. We zijn op zoek naar de gamechangers van de toekomst.’

Geselecteerde projecten kunnen deelnemen aan een AFAS Foundation Challenge, waar ze gevraagd worden het programma te presenteren. De eerstvolgende Challenge staat gepland op 18 mei 2022.

Meer over Vermogensfondsen AFAS Foundation Beter Gezond CLEAR Rivers Financiering Gerben Eversdijk

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close