Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Toezichthouder CBF trekt Erkenning Stichting Kanjer Wens in

Nieuws

14 februari 2022

Stichting Kanjer Wens komt niet langer in aanmerking voor de Erkenning van toezichthouder CBF. Dat heeft CBF-directeur Harmienke Kloeze besloten na de Erkenningsvergadering van begin februari 2022. De organisatie voldoet niet langer aan de Erkenningsvoorwaarden. Kanjer Wens is per aangetekende brief ingelicht.

door Redactie Vf

Misstanden

De organisatie werd op 23 november 2021 onder verscherpt toezicht gesteld wegens het niet voldoen aan artikel 14 van het Regelement en Bijlagen CBF-Erkenning Goededoelenorganisaties, het artikel ‘Erkenningsvoorwaarden’. In dat artikel gaat het onder andere over misstanden. Tegen de oud-directeur van Kanjer Wens loopt op dit moment een strafrechtelijk onderzoek omdat hij wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens. De zedenrecherche is nog bezig met het onderzoek naar de zaak, schreef het Algemeen Dagblad vorige week. Op dit moment heeft Kanjer Wens alle activiteiten tijdelijk stilgelegd. 

‘Kanjer Wens Nederland heeft meteen na de bekendwording van dit onderzoek maatregelen getroffen. Deze zijn allemaal in overleg met de officiële instanties. Als Raad van Toezicht en bestuur vertrouwen wij op een eerlijke rechtsgang en is iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen,’ luidt een verklaring op de site van de stichting, die op dit moment verder offline is.

Verscherpt toezicht naar Ingetrokken

Op de website van het CBF staat nog de status: Verscherpt toezicht, laat de toezichthouder weten. Dit is omdat de stichting volgens het ‘Reglement Bezwaar en Beroep’ tot zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit bezwaar kan aantekenen tegen de intrekking. In dit geval verloopt die termijn op 18 maart 2022. Na deze termijn verandert de status op de website in ‘Ingetrokken’.

Meer over CBF Toezicht Erkenning Stichting Kanjer Wens

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close