Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Melinda French Gates koppelt geefgedrag los van Gates Foundation

Nieuws

8 februari 2022

Melinda French Gates, ex-vrouw van Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates, zal niet langer haar vermogen door de Bill and Melinda Gates Foundation laten stromen. French wil ‘nieuwe partners, ideeën en perspectieven’ kunnen vinden om haar geefgedrag te laten leiden. Volgens de Wall Street Journal is ze nog altijd van plan veel van haar vermogen weg te geven, maar niet via de door hen gezamenlijk opgezette filantropische organisatie.

Het kantoor van de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle (VS)
Het kantoor van de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle (VS) © Shutterstock // FocusFantastic

door Redactie Vf

French Gates schreef een brief waarin ze haar beslissing toelicht. ‘Ik herken de absurditeit dat er zo veel vermogen geconcentreerd in de handen van een persoon ligt. Ik geloof dat het enige verantwoordelijke wat je kunt doen met een fortuin van dit formaat, is om het zo bedachtzaam en impactvol mogelijk weg te geven.’ Ze wil haar tijd en energie gaan wijden aan het bevorderen van gelijkheid voor vrouwen en gemarginaliseerde groepen, onder andere via haar investeringsbedrijf Pivotal Ventures.

In de brief herhaalde ze haar toewijding om het overgrote deel van haar rijkdom weg te geven – zoals ze had beloofd in The Giving Pledge, de campagne die de rijkste mensen ter wereld aanmoedigt aan filantropie te doen. ‘Ik denk dat filantropie het meest effectief is als het voorrang geeft aan flexibiliteit boven ideologie. Daar zal ik in mijn werk bij Pivotal Ventures blijven zoek naar nieuwe partners, ideeën en perspectieven.’

Meer over Filantropie Giving Pledge Bill Gates Bill & Melinda Gates Foundation Melinda French Gates Pivotal Ventures

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close