Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

GoFundMe stopt crowdfundingsactie truckers Canadese hoofdstad Ottawa

Nieuws

8 februari 2022

Crowdfundingsplatform GoFundMe heeft de inzamelingsactie voor de vrachtwagenchauffeurs die demonstreren tegen de vaccinatieplicht in de Canadese hoofdstad Ottawa stopgezet. Volgens het platform is het protest een ‘bezetting’ geworden waardoor de inzamelingsactie niet meer op het platform past.

Truckers Protest in Ottawa, Canada
Truckers Protest in Ottawa, Canada © Shutterstock // Franklin McKay

door Redactie Vf

Ruim een week geleden reden honderden vrachtwagens het centrum van Ottawa binnen en sindsdien is een gedeelte van hen niet meer vertrokken. Zij protesteerden in eerste instantie tegen de vaccinatieplicht voor internationale reizigers, maar later richtte het protest zich tegen het coronabeleid en Canadese premier Trudeau. Soms gaat dat gepaard met vandalisme en bedreigingen. De politie doet weinig tegen de betogers.

GoFundMe concludeert dat het protest gaandeweg de voorwaarden rond ‘de promotie van geweld en intimidatie’ heeft geschonden. ‘We hebben bewijs dat de voorheen vreedzame demonstratie een bezetting is geworden en dat er politiemeldingen over geweld en onwettige activiteiten zijn,’ aldus GoFundMe tegen BBC News. Er waren volgens lokale media al miljoenen dollars opgehaald. Donateurs kunnen hun zelfs hun geld terugvragen.

Bron: Nu.nl
Meer over Crowdfunding Canada GoFundMe Ottawa

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close