Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Werkgroep Acceptgiro zoekt alternatieven voor papieren betaalmiddel

Nieuws

7 februari 2022

Een breed samengestelde werkgroep is in januari voor het eerst bij elkaar gekomen om alternatieven voor de Acceptgiro te onderzoeken. Dat schrijft brancheorganisatie Goede Doelen Nederland. De Werkgroep Acceptgiro werd in het leven geroepen toen bleek dat Acceptgiro-eigenaar Currence in juni 2023 stopt met de betaalmethode van weleer. Goede doelen maken nog veel gebruik van de Acceptgiro.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Andrey_Popov

door Redactie Vf

Het doel van de tijdelijke werkgroep is om de introductie van een papieren alternatief voor de Acceptgiro te onderzoeken en om te verkennen op welke onderdelen partijen elkaar kunnen ondersteunen. Het uitgangspunt van de werkgroep is dat er in de komende anderhalf jaar geen nieuw generiek product door Currence of de banken wordt ontwikkeld, maar dat de huidige niet-digitale betaalvormen worden aangepast. Goede Doelen Nederland zet in op een alternatief dat zo dicht mogelijk bij de huidige Acceptgiro komt te liggen.

Projectgroep Betaalmethoden direct mail

De werkgroep gaat samenwerken met een projectgroep die door direct mail bureau Mailtraffic is opgericht. Deze projectgroep ‘Betaalmethoden Direct Mail’ bestaat uit een flinke groep (middel-)grote goede doelen, verschillende marktpartijen zoals Nassau Fundraising, Mindwize, WWAV en PSI Vransen en data-analysten van Data Inside. De projectgroep test de meest kansrijke ideeën voor alternatieven bij delen van de gemeenschappelijke achterban, waarna de resultaten worden geëvalueerd. Anne-Marie Blomesath (Alzheimer Nederland), Carla Beemer (Diabetes Fonds) en Nicole Mooij (Goede Doelen Nederland) zijn in zowel de werkgroep als de projectgroep vertegenwoordigd.

--

Meer achtergrond over de zoektocht naar alternatieven voor de Acceptgiro en de schade die de non-profit sector lijdt is te lezen in de aankomende het aanstaande Vakblad fondsenwerving.

Meer over Goede Doelen Nederland Acceptgiro Currence Anne-Marie Blomesath Carla Beemer Mailtraffic Nicole Mooij Werkgroep Acceptgiro

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close