Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’ helpt mensen in veertien landen

Nieuws

3 februari 2022

De samenwerkende hulporganisaties verenigd in Giro555 hebben de afgelopen maanden, in samenwerking met hun lokale partners, in veertien landen medische noodhulp geboden aan coronaslachtoffers en vaccinatiecampagnes tegen corona opgezet en versneld. Nederland doneerde in totaal 9,3 miljoen euro aan de actie ‘Samen in actie tegen corona’.

door Redactie Vf

Met de opbrengst uit de actie bieden de hulporganisaties over de hele wereld waar de bestrijding van het coronavirus minder gemakkelijk gaat. De pandemie heeft er op veel plekken stevig ingehakt, met als gevolg wereldwijd minstens 5,6 miljoen dodelijke slachtoffers.

De samenwerkende hulporganisaties van Giro555 hielpen in veertien landen:

Jemen, Afghanistan, Nepal, India, Malawi, de Palestijnse gebieden, Suriname, Zambia, Oeganda, Syrië, Bangladesh, Pakistan, de Filipijnen en Nigeria.

Vaccineren, informeren, ziekenhuizen

De hulporganisaties en hun partners hebben zich onder andere ingezet bij vaccinatiecentra, waar ze naalden, beschermende kleding en koelkasten om vaccins koel te vervoeren leverden. Armere ouderen en kwetsbaren werden gevaccineerd. Ook werd er voorlichting gegeven over corona. De hulporganisaties ontwikkelden bijvoorbeeld radiocampagnes over corona in lokale talen of gingen met zorgmedewerkers langs de deuren. Tenslotte werd medische noodhulp mogelijk gemaakt. De hulporganisaties voorzagen ziekenhuizen bijvoorbeeld van beademingsapparatuur, extra ziekenhuisbedden en medicijnen voor coronabehandelingen.

‘De hulporganisaties achter Giro555 zijn Nederland dankbaar voor de steun’, zegt Suzanne Laszlo, voorzitter van de Nationale Actie ‘Samen tegen corona.’ ‘We gaan onverminderd door met het bieden van hulp. Met de actieopbrengst bieden de organisaties nog tot eind juni 2022 coronahulp, waarna Giro555 in een gezamenlijke rapportage laat zien welke hulp er met de opbrengst is verleend.’

Meer over Giro555 Gezondheid Hulpverlening Coronavirus CoVid-19 Suzanne Laszlo Samen in actie tegen corona

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close