Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Prinses Beatrix Spierfonds kiest voor ‘leidend duo van binnenuit’ als directie

Personalia

25 januari 2022

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft sinds begin dit jaar een nieuwe tweekoppige directie. De organisatie heeft gekozen voor een leidend duo van binnenuit: Ellen Sterrenburg wordt algemeen directeur en Rolf Victorie directeur fondsenwerving en communicatie. Zij volgen Jan-Ite de Ruijter op.

Rolf Victorie en Ellen Sterrenburg, per 1 januari de directie van het Prinses Beatrix Spierfonds.
Rolf Victorie en Ellen Sterrenburg, per 1 januari de directie van het Prinses Beatrix Spierfonds. © Prinses Beatrix Spierfonds

door Redactie Vf

De keuze voor een directie van twee personen is bewust. Sterrenburg en Victorie kunnen beiden vanuit hun expertise en passie werken. Victorie is sinds oktober 2020 werkzaam bij het Prinses Beatrix Spierfonds als Head of Fundraising, Communication & Donor Service en werkte daarvoor als hoofd fondsenwerving bij verschillende non-profits zoals ActionAid, KNGF Geleidehonden en Stichting Vluchteling. Sterrenburg is al bijna vijftien jaar verbonden aan het Spierfonds, eerst als onderzoekscoördinator en de laatste zeven jaar als Manager Beleid & Onderzoek.

‘We hebben kort gezegd twee pijlers: zo veel mogelijk geld ophalen en het op de meest effectieve manier besteden en dat doen we allebei vanuit onze eigen rol en deskundigheid,’ zegt Sterrenburg. Victorie vult aan: ‘We vinden dat we als Spierfonds in onze communicatie veel urgenter moeten zijn. We mogen best wat minder bescheiden zijn. We hebben een prachtig en ambitieus onderzoeksprogamma gentherapie waar briljante wetenschappers aan werken, dat mag echt meer aandacht krijgen.’

Meer over Directeur Prinses Beatrix Spierfonds Rolf Victorie Ellen Sterrenburg

Advertentie

Close