Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Marcus Tebogo Desando wordt nieuw hoofd Prins Claus Fonds

Personalia

17 januari 2022

Het bestuur van het Prins Claus Fonds heeft Marcus Tebogo Desando benoemd als nieuwe directeur. Op dit moment is hij CEO van het Arts and Culture Trust in Johannesburg, Zuid-Afrika. Daarnaast is hij professioneel zanger en dirigent. Desando treedt per begin 2022 aan. 

Marcus Desando, per 2022 directeur van het Prins Claus Fonds.
Marcus Desando, per 2022 directeur van het Prins Claus Fonds. © Thando Mpushe

door Redactie Vf

Het Prins Claus Fonds noemt hem ‘een drijvende kracht achter de ontwikkeling van jonge Zuid- Afrikaanse kunstenaars en aspirantkunstbeheerders’. Bestuursvoorzitter Ila Kasem: ‘Marcus is de belichaming van de geest van het Prins Claus Fonds. Zowel als kunstenaar en als directeur heeft hij visie, ambitie en leiderschap getoond waarmee hij het Fonds naar de toekomst kan leiden.’

Het Fonds is dit jaar gestart met een nieuwe strategie, gericht op het ondersteunen van individuele kunstenaars die in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling zijn. Desando zegt ‘erg enthousiast’ te zijn over die nieuwe aanpak. ‘Met de nieuwe strategie worden progressieve en zinvolle verbindingen in alle programma’s mogelijk. Ik kijk ernaar uit om een positieve bijdrage te leveren aan het aanhoudende succes van het Prins Claus Fonds en zijn toekomst.’

Meer over Prins Claus Fonds Vf 23-6 Marcus Desando

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close