Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

In opspraak geraakte Marco Borsato treedt terug als ambassadeur War Child

Nieuws

15 december 2021

Marco Borsato is niet langer ambassadeur van War Child. Dat heeft Borsato zelf gemeld aan de organisatie voor kinderen in oorlogsgebieden. In de jaren dat hij ambassadeur was, laat War Child zelf weten geen klachten te hebben ontvangen over zijn omgang met kinderen of jongeren.

Marco Borsato.
Marco Borsato. © War Child

door Redactie Vf

Grensoverschrijdend gedrag

Borsato ligt onder vuur omdat hij zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen ten opzichte van minderjarige meisjes. Een 22-jarige vrouw heeft als eerste aangifte gedaan tegen de zanger, daarna meldden zich nog twee vermeende slachtoffers. Het OM onderzoekt de zaak op dit moment.

We nemen elke aanwijzing dat een medewerker van War Child zich niet aan de gedragscode houdt, uiterst serieus, schrijft War Child in een verklaring. ‘We doen er alles aan om te zorgen dat kinderen en jongeren zich veilig kunnen voelen. Dat is waar ons werk om draait,’ aldus directeur Ernst Suur. ‘We hebben uitgebreide maatregelen om te zorgen dat iedereen van War Child zich respectvol gedraagt.’

‘War Child niet belasten’

Borsato trekt zich terug omdat hij zich volledig op zijn verdediging wil richten en niemand in zijn omgeving daarmee wil belasten, ‘zeker een instantie als War Child niet, die mij zo aan het hart gaat’, aldus Borsato op AD.nl.

Meer over War Child Ambassadeur Marco Borsato

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close