Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oud-bestuurder Cordaid René Grotenhuis (70) overleden

Necrologie

13 december 2021

Voormalig bestuurder van Cordaid René Grotenhuis is na een kort ziekbed overleden. Hij stond van 2003 tot 2013 aan het roer van de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. In zijn werk zocht hij altijd naar wat mensen verbindt, naar samenwerking en dialoog, schrijft Cordaid in een in memoriam op haar site. 'Bezield en met oog voor de grote verbanden in de strijd tegen armoede en onrecht zette hij zich in voor de medemens. Dichtbij en ver weg.' Grotenhuis is zeventig jaar geworden.

René Grotenhuis, bestuurder bij Cordaid van 2003 tot 2013, overleed op 8 december 2021 op 70-jarige leeftijd.
René Grotenhuis, bestuurder bij Cordaid van 2003 tot 2013, overleed op 8 december 2021 op 70-jarige leeftijd. © Cordaid

door Redactie Vf

Hoofdredacteur Petra Hoogerwerf: 'René leidde Cordaid in een fase waarin veel subsidies omlaag werden geschroefd. Na zijn tijd bij Cordaid richtte hij zich op schrijven en spreken. Zijn intellect en denkkracht zette hij in voor armoedebestrijding in de wereld. Ik kende hem als een bescheiden man met een grote visie op de problemen in de wereld. De sector verliest een boegbeeld die opkwam voor het belang van ontwikkelingssamenwerking.  Wij wensen zijn familie, vrienden en oud-collega's sterkte met dit grote verlies.'
Meer over Cordaid Ontwikkelingssamenwerking René Grotenhuis

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close