Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Europese branchekoepels EFC en Dafne per 7 december 2021 verder als Philea

Nieuws

6 december 2021

Per dinsdag 7 december zullen Europese brancheorganisaties voor filantropie EFC (European Foundation Centre) en Dafne (Donors and Foundations Networks in Europe) gezamenlijk verdergaan. Hun samenwerkingsverband zal Philea gaan heten – dat staat voor ‘Philanthropy Europe Association’.

door Marijn Thijs

Beide partijen zetten zich sinds hun oprichting in voor de Europese filantropiecultuur. Zij vinden dat er meer filantropische samenwerking tussen landen onderling zou moeten ontstaan. ‘Gedurende de laatste twaalf maanden hebben we onvermoeibaar gewerkt om dit moment werkelijkheid te maken,’ schrijven de organisaties in de uitnodiging voor de lancering van Philea.

Philea – ‘For change. For impact. For Good.’

‘Tegen de achtergrond van een wereldwijde pandemie, de klimaatcrisis, de afbrokkeling van de democratie en zo veel andere, kritieke problemen, was het voor ons duidelijk dat als we verder willen gaan en onze stem voor filantropie in Europa willen versterken, we dat samen moeten doen.’

EFC Dafne wordt Philea

Philea wordt dinsdagmiddag 7 december om 16.30 met een onlinebijeenkomst gelanceerd. Tijdens de ceremonie zal worden teruggekeken op de geschiedenis en prestaties van EFC en Dafne, maar zal er ook ruim de tijd zijn om de visie van Philea voor de toekomst te presenteren. Verschillende sleutelfiguren uit het ledenbestand van EFC en Dafne die aan Philea hebben helpen bouwen komen aan het woord en er zal gesproken worden over de gemeenschappelijke waarden van de twee organisaties.

De bijeenkomst is gratis. Inschrijven kan vandaag nog, via onze evenementenpagina.

Bron: Philea
Meer over Brancheverenigingen DAFNE Europa Brancheontwikkeling EFC Europese Filantropie Internationaal Philea

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close