Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Zweedse Charlotte Rydh is nieuwe bestuursvoorzitter European Fundraising Association (EFA)

Personalia

30 november 2021

Charlotte Rydh is tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de European Fundraising Association (EFA) op 25 november benoemd tot bestuursvoorzitter. Rydh is secretaris-generaal van Giva Sverige, de landelijke fondsenwerversassociatie van Zweden. Ze volgt Eduard Marček op die in totaal zes jaar in het bestuur van de EFA zat, waarvan de laatste twee als bestuursvoorzitter.

Charlotte Rydh is per november 2021 de bestuursvoorzitter van EFA.
Charlotte Rydh is per november 2021 de bestuursvoorzitter van EFA. © EFA

door Marijn Thijs

Charlotte Rydh

Rydh heeft 25 jaar ervaringen met het werven van grote giften, alumni- en donateursrelaties, vrijwilligersmanagement en marketing. Sinds 2016 is ze secretaris-generaal van Giva Sverige. Een jaar later raakte ze betrokken bij EFA als lid van het certificeringscomité. Nu is ze voorzitter van die groep. In 2018 trad ze toe tot de Raad van Bestuur van EFA.

‘Na drie jaar in de raad van bestuur te hebben gezeten kijk ik er enorm naar uit om de rol van bestuursvoorzitter op me te nemen en de ontwiikkeling van EFA voort te zetten om een sterkere stem te bewerkstelligen voor fondsenwerving in Europa’, aldus Rydh.

De steun van aftredend bestuursvoorzitter Marček heeft ze in ieder geval al. ‘Charlotte is een ervaren leider, enthousiast over de ontwikkeling van fondsenwerving en internationale samenwerking. Ze zal voortbouwen op haar rol als voorzitter van het certificeringscomité en zal EFA blijven uitbouwen als een representatief, relevant en duurzaam Europees netwerk, daar twijfel ik niet aan.’

Nieuwe bestuursleden

Tijdens de vergadering werden ook drie nieuwe bestuursleden verkozen: Jan Gregor (Tsjechië), Scott Kelley (Ierland) en Larissa Probst (Duitsland).

Bron: EFA
Meer over Eduard Marcek EFA Charlotte Rydh Giva Sverige

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close