Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kantoor Save the Children verwoest na brandstichting regeringsleger Myanmar

Nieuws

1 november 2021

Bij een brand in Thantlang, in het noordwesten van Myanmar, zijn ruim honderd gebouwen verwoest. Onder de verwoeste gebouwen bevindt zich ook een kantoor van hulporganisatie Save the Children, die in het Aziatische land actief zijn. Lokale media en activisten vermoeden dat de brand een vergeldingsactie is van het regeringsleger omdat de rebellenbeweging CDF een Myanmarese militair had omgebracht, aldus de NOS.

Op verschillende plekken in Thantlang, Myanmar, staan gebouwen in brand.
Op verschillende plekken in Thantlang, Myanmar, staan gebouwen in brand. © Save the Children International (beeldbank)

door Redactie Vf

Volgens de hulporganisatie werden er voor de brand uitbrak eerst zware wapens gebruikt. Het vuur kan niet worden bestreden omdat er geen brandweer voorhanden is. De organisatie vreest dat honderden huizen verwoest worden door de brand aangezien de meeste woningen van hout zijn. De stad is al langer een plek van betekenis in de strijd tussen het regeringsleger en rebellengroepen en heeft daarom al langer te maken met branden. Vorige maande sloegen ongeveer 10.000 inwoners op de vlucht naar buurland India.

‘Een van onze kantoren in Myanmar is vernietigd door brand. Dit heeft niet alleen ons gebouw geraakt in Thantlang maar vernietigt ook de leefomgeving van kwetsbare kinderen. Veel inwoners verliezen nu het enige dat ze nog hadden’, schrijft de Nederlandse tak van de hulporganisatie op Twitter.

Regering tegen rebellen

Nadat het regeringsleger de gekozen regering van Aung San Suu Kyi had weggestuurd is het in Myanmar onrustig. Rebellenbewegingen en het leger staan lijnrecht tegenover elkaar. Hoeveel er precies gevochten is volgens de NOS niet duidelijk, omdat er weinig buitenlandse journalisten in het land gestationeerd zijn.

Meer over Hulpverlening Save the Children Myanmar Thantlang

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close