Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuw vermogensfonds ELJA Foundation richt zich op verbinding tussen jongeren

Nieuws

27 oktober 2021

Een nieuw vermogensfonds ziet op 1 januari 2022 het levenslicht. Doel van de ELJA Foundation is om ‘verbinding, vriendschap en vertrouwen te stimuleren tussen kinderen en jongeren uit compleet verschillende leefwerelden’ met behulp van creatieve kunstvormen zoals muziek en dans. Het fonds is een initiatief van Els Blokker-Verwer en staat onder leiding van Janneke van der Wijk (Conservatorium van Amsterdam).

door Redactie Vf

De ELJA Foundation moet het gat tussen verschillende groepen kinderen en jongeren kleiner maken. Als zij meer met elkaar omgaan, wordt het blikveld van de jeugd ruimer, is hun filosofie. Het fonds wil bijdragen aan de veerkracht van de Nederlandse samenleving. Blokker-Verwer ziet in dat de wereldproblemen niet opgelost zullen worden met kunst, maar het jonge mensen wel helpt om meer begrip voor elkaar te krijgen omdat ze samen ergens naartoe werken.

‘Ik vind dat je eigenlijk verplicht bent, als je het zelf heel goed hebt, dat je iets terugdoet voor de samenleving. In mijn geval kan ik een financiële bijdrage leveren,’ zegt Blokker-Verwer, die in 2020 een Zilveren Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds won. ‘Je kan niet alles doen in deze wereld. Ik heb gezocht naar waar mijn hart ligt en wat ik kinderen wil meegeven.’

2022 wordt een verkenningsjaar voor het fonds waarin contacten en samenwerkingspartners worden gezocht en de eerste projecten van start kunnen gaan. De ELJA Foundation wil daarbij ook zelf inhoudelijk betrokken zijn bij de projecten die het fonds financiert en zelf projecten initiëren.

Meer over Kunst Muziek Jongeren ELJA Foundation Els Blokker Janneke van der Wijk Vermogensfondsen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close