Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Derk Segaar aangesteld als hoofd Internationale Hulp bij Rode Kruis

Personalia

5 oktober 2021

Het Nederlandse Rode Kruis heeft Derk Segaar (48) aangesteld als nieuw hoofd Internationale Hulp. Hij volgt daarmee Juriaan Lahr op, die binnenkort aan de slag gaat als Director Digital Transformation van het internationale Rode Kruis in Geneve. Segaar vertrekt juist bij de internationale tak, waar hij Director of Communications was.

Derk Segaar wordt per 1 januari 2022 hoofd Internationale Hulp bij het Nederlandse Rode Kruis.
Derk Segaar wordt per 1 januari 2022 hoofd Internationale Hulp bij het Nederlandse Rode Kruis. © Rode Kruis Persbericht

door Redactie Vf

Segaar heeft uitgebreide ervaring binnen de internationale humanitaire hulpverlening. In zijn carrière vervulde hij verschillende functies binnen de VN, zowel in de hulpoperaties als in de communicatie. Zodoende werkte hij in India, Soedan, de VS en Kenia. Nu keert hij terug aan Nederland om de internationale strategie van de Nederlandse vereniging te bepalen. Daarnaast draagt hij verantwoordelijkheid voor de afdeling, de internationale humanitaire diplomatie en relatiebeheer.

‘Met Derk krijgt het Nederlandse Rode Kruis iemand die de verbinding zoekt. Dat is heel belangrijk in de huidige hulpverlening,’ aldus algemeen directeur Marieke van Schaik. ‘Derk weet uit ervaring wat het betekent om in complexe en gespannen situaties internationale hulpprogramma’s op te zetten en uit te voeren. Hij is in staat om vanuit tegenstellingen tot overeenstemming te komen. Daarnaast kent hij de internationale Rode Kruis beweging van binnenuit en kan hij snel schakelen. Hij is een aanwinst voor ons team.’

Meer over Internationale Rode Kruis Rode Kruis Hulpverlening Marieke van Schaik Derk Segaar

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close