Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Zoon overleden oprichter Ambulance Wens neemt leiding stichting over

Personalia

23 september 2021

De zoon van de onlangs overleden oprichter van Stichting Ambulance Wens Kees Veldboer gaat de dagelijkse leiding van de stichting overnemen. Dat heeft de non-profit woensdag bekend gemaakt. Veldboer zijn 34-jarige zoon, die ook Kees Veldboer heet, zegt trots te zijn op het levenswerk van zijn vader, die ‘op eigenzinnige manier een prachtige stichting heeft neergezet’.

Kees Veldboer (34) neemt de leiding van Stichting Ambulance Wens van zijn onlangs overleden vader en naamgenoot over.
Kees Veldboer (34) neemt de leiding van Stichting Ambulance Wens van zijn onlangs overleden vader en naamgenoot over. © Stichting Ambulance Wens

door Redactie Vf

‘Met gepaste trots mag ik hierbij kenbaar maken dat ik het stokje van hem over zal nemen als directeur van Stichting Ambulance Wens. Ik ben het bestuur en alle betrokkenen die mij deze kans geven dankbaar,’ schrijft Veldboer op Twitter. ‘Samen met de ruim 270 fantastische vrijwilligers die de fundering vormen van de stichting, zal ik het levenswerk van mijn vader een passend vervolg gaan geven. Pa, ik ga je trots maken!’

Wensen in vervulling

Veldboer senior richtte de stichting in 2007 op om laatste wensen van immobiele terminale patiënten in vervulling te brengen. Hij kwam zelf op het idee voor de stichting tijdens zijn werk als ambulancechauffeur. Een vriend van hem zette een website op en samen met zijn vrouw drukte Veldboer foldertjes om rond te brengen. Binnen een aantal maanden was het voor de stichting mogelijk om een eigen ambulance, specifiek bedoeld om wensen mee te vervullen, aan te schaffen. Ondertussen zijn er ruim 16.000 wensen in vervulling gegaan.

Veldboer werd persoonlijk gelauwerd toen hij in 2016 een BBC Inspirations Award won en werd uitgeroepen tot ‘meest inspirerende persoon van het moment’.

--

In het Vakblad fondsenwerving jaargang 23, nummer 4, dat op dinsdag 21 september verscheen, staat in de rubriek Kort en Goed een korte necrologie van Kees Veldboer (62).

Meelopen met Stichting Ambulance Wens

Redacteur Caroline Vlietstra liep namens Vakblad fondsenwerving in 2019 een dagje mee met Veldboer, die over de start van Stichting Ambulance Wens en hun werkwijze vertelde. Veldboer: ‘Mijn motivatie? Het onmogelijke mogelijk maken. Met een beetje energie van onze kant, kun je heel veel mensen blij maken, plezier geven in de laatste fase van hun leven.’ Lees het hele verhaal over Stichting Ambulance Wens en de soortgelijke Stichting Vaarwens hier

Meer over Gezondheid Ambulancewens Kees Veldboer Stichting Ambulance Wens

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close