Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

1 jaar na explosie Beiroet: ruim 80.000 mensen geholpen met Giro555-opbrengst

Kort & Goed

21 september 2021

Een gigantische explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet legde op 4 augustus 2020 grote delen van de stad in puin. Door de explosie en de gevolgen ervan vielen minstens 220 doden. 6.500 mensen raakten gewond en 300.000 mensen waren op slag dakloos. Op Giro555 werd in Nederland vervolgens 15,3 miljoen euro gestort om de getroffenen mee te helpen. Uit de tussenrapportage van de samenwerkende hulporganisaties blijkt dat met het tot dusver uitgegeven geld (10,8 miljoen euro) ruim 80.000 volwassenen en kinderen voedsel, water, onderdak en psychosociale steun hebben gekregen.

Beiroet, Libanon op 8 augustus 2020.
Beiroet, Libanon op 8 augustus 2020. © Shutterstock // JossK

door Redactie Vf

Met het Giro555-geld hebben ongeveer 33.000 mensen financiële steun gekregen om in eerste levensbehoeften te voorzien en/of om hun bedrijven weer op te starten. Ruim 20.000 kinderen en volwassenen kregen psychische hulp om de situatie te kunnen verwerken. Daarnaast kregen 3.400 families voedselpakketten en warme maaltijden en werden meer dan 600 verwoeste huizen hersteld. Het resterende bedrag (ongeveer 4,5 miljoen euro) wordt de komende tijd besteed aan de voortzetting van deze hulp.

Garance Reus, actievoorzitter ‘Samen in actie voor Beiroet’ en directeur van Plan International spreekt van ‘een mooi resultaat’. ‘Zeker als je bedenkt dat onze lokale hulpverleners te maken kregen met lockdowns en een zware economische crisis. Zij hebben alles op alles gezet om met succes de meest getroffen mensen toch te bereiken.’

--

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in Kort en Goed in het Vakblad fondsenwerving editie 23-4, dat op 21 september op de mat viel.

Meer over Giro555 Beiroet Garance Reus-Deelder Vf 23-4

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close