Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Milieudefensie-advocaat Roger Cox genoteerd in Time 100 voor meest invloedrijke personen

Nieuws

16 september 2021

Roger Cox, advocaat van Milieudefensie, staat dit jaar op de Time 100 lijst met de meest invloedrijke personen van 2021. Hij wordt gelauwerd voor zijn werk in de Klimaatzaak van verschillende milieu- en klimaatorganisaties tegen Shell.

Roger Cox, advocaat van o.a. Milieudefensie.
Roger Cox, advocaat van o.a. Milieudefensie. © Marten van Dijl / Milieudefensie

door Redactie Vf

Schrijver en oud-presidentskandidaat Al Gore noemde 26 mei, de dag van de uitspraak in de Klimaatzaak, ‘een keerpunt naar verantwoordelijkheid voor de fossiele brandstofindustrie en haar centrale rol bij het creëren van de klimaatcrisis die onze manier van leven bedreigt.’ Cox droeg met zijn werk bij aan de basis van de historische uitspraak, schrijft Gore in het stukje dat op 17 september in Time verschijnt.

‘Ik ben trots en vereerd dat ik ben opgenomen in de Time 100 lijst. Ik dank Time Magazine voor de erkenning van mijn werk,’ aldus Cox. ‘Ik ben verheugd te vernemen dat ook internationaal het grote belang wordt gezien van de op handen zijnde klimaatramp. In de komende jaren zal ik mij, tezamen met mijn team, blijven inzetten voor dit doel.’

‘We feliciteren Roger Cox en natuurlijk zijn team (bestaande uit een gemengd team van Paulussen Advocaten en Milieudefensie, red.) met deze welverdiende vermelding. Roger voelt als een directe collega door de prettige en nauwe samenwerking,’ aldus Milieudefensie-directeur Donald Pols. ‘Hij is een inspirator, creatief en super gedreven, een man met een missie en durf. Het is fantastisch dat hij met ons deze stap heeft durven zetten en we hopen nog lang met hem samen te kunnen werken.’

Meer over Milieudefensie Shell Time Magazine Donald Pols Klimaatzaak Roger Cox Time 100

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close