Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Politie plukt ‘collectant’ van de straat in Middelburg

Nieuws

14 september 2021

De politie heeft vrijdag 10 september een man van straat gehaald die, naar eigen zeggen, voor een goed doel stond te collecteren in de binnenstad van Middelburg. De man kon zich niet legitimeren en volgens de agenten klopte zijn verhaal niet.

door Redactie Vf

Surveillerende agenten zagen dat de man een collectebus uit zijn tas haalde en geld vroeg – en kreeg – van voorbijgangers. De stichting waarvoor hij geld ophaalde bleek geen officiële registratie te hebben en de man had ook geen vergunning van de gemeente op zak. Toen de agenten hem vroegen naar de bestemming van het geld, had hij een onduidelijk en onverifieerbaar verhaal klaar. ‘De agenten kregen het vermoeden dat de man misschien wel zélf het goede doel was’, aldus de politie.

Er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Middelburg.

Bron: Politie
Meer over Collecteren Fraude Politie Middelburg

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close