Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Claire van Teunenbroek wint prestigieuze onderscheiding voor dissertatie

Onderzoek Nieuws

6 september 2021

Claire van Teunenbroek heeft met haar dissertatie over de effectiviteit van sociale informatie bij de beïnvloeding van het geefgedrag de 'Gabriel Rudney Memorial Award for Outstanding Dissertation in Nonprofit and Voluntary Action Research' in de wacht gesleept. Deze prestigieuze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste proefschrift ter wereld dat bijdroeg aan de ontwikkeling van academisch onderzoek naar de werking van de non-profitsector.

Claire van Teunenbroek (CFS, VU)
Claire van Teunenbroek (CFS, VU) © LinkedIn-pagina Claire van Teunenbroek

door Redactie Vf

Van Teunenbroek, die haar promotietraject doorloopt bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), had bij haar onderzoek prof. dr. René Bekkers en prof. dr. Bianca Beersma aan haar zijde als promotors. In haar dissertatie deed ze onder andere een experiment waarin ze donateurs vertelde hoeveel hun voorgangers gemiddeld hadden gedoneerd (‘Wist u dat anderen gemiddeld 82 euro doneren?’). Het delen van deze informatie blijkt een licht positief effect te hebben op de hoogte van de donatie. Ook kwam uit het onderzoek dat het benoemen van het donatiebedrag van anderen geen negatief effect op hoe donateurs zich na het doneren voelen.

‘Het is een prachtig compliment voor het harde werken van de afgelopen jaren,’ reageert Van Teunenbroek. ‘Het laat zien dat onderzoek zowel een praktische als wetenschappelijke waarde kan hebben. Het is ook een manier om de kennis beschreven in mijn dissertatie verder onder de aandacht te krijgen.’

Op dit moment werkt ze als onderzoeker en datamanager voor Geven in Nederland. Ze onderzoekt daar onder andere de mogelijkheden van crowdfunding als wervingsmethode voor goede doelen. Ook is ze werkzaam bij de afdeling Science Business and Innovation aan de Faculteit der bètawetenschappen aan de VU.

De dissertatie is, in zijn geheel en in samenvatting, te vinden op de website van het Centrum van Filantropische Studies.

Meer over René Bekkers Geefgedrag Centrum Filantropische Studies Vrije Universiteit Bianca Beersma Claire van Teunenbroek Sociale informatie Amsterdam Gabriel Rudney Memorial Award

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close