Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Goededoelenplatform Kinder failliet

Nieuws

30 augustus 2021

Het goededoelenplatform Kinder is eind juli failliet gegaan. Dat schrijft Quote. Oprichter Mathys van Abbe werkt aan een doorstart.

door Redactie Vf

Met het platform konden donateurs doneren aan een wereldprobleem (zoals armoede, educatie of klimaat) in plaats van aan één specifieke non-profit. Kinder ontwikkelde in samenwerking met universiteiten een selectiesysteem waarmee de effectiviteit van goede doelen werd beoordeeld. Het gedoneerde geld van een donateur werd vervolgens door Kinder verdeeld over een groep organisaties die allemaal effectief het wereldprobleem bestrijden. Kinder zelf hield tien procent commissie op elke transactie.

Volgens Quote stak oprichter Van Abbe zelf bijna een half miljoen in het bedrijf en haalde Kinder anderhalf miljoen aan investeringen binnen. Het platform is nu failliet wegens een gebrek aan vers kapitaal.

Kinder groeide uit tot een data-platform waarop de effectiviteit van goede doelenorganisaties te analyseren, maar het bouwen en de data-analyse kostte ook veel geld. Aan sales en marketing was het platform nog niet toegekomen, vertelt Van Abbe tegen MT/Sprout. 'Daar misten we simpelweg de resources voor. Pas net kwamen een aantal samenwerkingen van de grond. Vorige zomer wisten we dus al dat we tot eind maart de tijd hadden om een nieuwe investering op te halen.' Door NOW-steun kon dat moment nog een paar maanden worden uitgesteld, maar in juli was het toch voorbij.

Doorstart 

Van Abbe heeft zich nog niet neergelegd bij het faillissement. Volgens Quote heeft hij een deal gesloten met de curator voor een overname van de goodwill van het platform, wat hem de ruimte geeft de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.

'Er ligt nu een uitgekleed scenario waarvoor we vier ton zoeken. Dat moet voldoende zijn om het model twaalf maanden uit te laten kristalliseren, aan sales te doen en een beter gevoel te krijgen voor wat werkt en wat converteert,' aldus Van Abbe tegen MT/Sprout.

Meer over Donatieplatforms Kinder Mathys van Abbe Bedrijf & Samenleving Faillissement

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close