Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Martijn Provily nieuw aan het hoofd van Mercy Ships Holland

Personalia

26 augustus 2021

Martijn Provily gaat per 6 september aan de slag als directeur bij Mercy Ships Holland. Hij volgt Marianne Havinga-Huurman op, die wel werkzaam blijft bij de non-profit als medewerker op het nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy.

Martijn Provily, per 6 september 2021 directeur van Mercy Ships Holland.
Martijn Provily, per 6 september 2021 directeur van Mercy Ships Holland. © Mercy Ships Holland

door Redactie Vf

Provily was tot zijn aanstelling actief als ondernemer en gaf bedrijfsadvies. De maritieme sector is hem ook niet vreemd: eerder was hij als commercieel en operationeel directeur werkzaam bij STAZO marine Equipment en Poly Porducs, en als international business manager bij Reikon. 

‘Mercy Ships is voor mij hét voorbeeld van onbaatzuchtige naastenliefde,’ zegt Provily. ‘Ik vind het dan ook een eer om zij aan zij met de medewerkers en vele vrijwilligers van Mercy Ships te werken aan het veranderen van mensenlevens.’

Bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland Jan van den Bosch geeft aan dankbaar te zijn met de benoeming van Provily. ‘Met zijn intrinsieke motivatie, zakelijke achtergrond en bewogenheid vanuit Gods liefde voor de lijdende medemens past hij uitstekend in het profiel als directeur van onze snelgroeiende organisatie.’

Ziekenhuisschepen

Met ziekenhuisschepen en professionele vrijwilligers ondersteunt Mercy Ships Holland de gezondheidszorg in de armste gebieden van West-Afrika met gratis chirurgische zorg. De organisatie kent een periode van ontwikkeling en groei. De organisatie kan de vloot uitbreiden van één naar twee ziekenhuisschepen omdat de inkomsten en het aantal vrijwilligers snel groeit. Missie van de non-profit is om de gezondheidszorg van Afrika zo te versterken, dat ze op eigen benen kunnen staan.

Meer over Afrika Gezondheid Ontwikkelingssamenwerking Martijn Provily Mercy Ships Holland

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close