Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Overvloed aan spullen gedoneerd voor geëvacueerde Afghaanse vluchtelingen

Nieuws

25 augustus 2021

De afgelopen dagen hebben veel mensen spullen gedoneerd om de vluchtelingen die vanuit Afghanistan naar Nederland zijn gekomen te helpen. Sterker nog, het aanbod is inmiddels groter dan de vraag, schrijft de NOS op basis van berichten van het Rode Kruis.

Ontheemde Afghanen in Nangarhar.
Ontheemde Afghanen in Nangarhar. © Mariam Alimi / Cordaid

door Redactie Vf

In eerste instantie was de inname van gedoneerde spullen in handen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), maar het Rode Kruis heeft dat ondertussen grotendeels overgenomen. De komende dagen moet geïnventariseerd worden naar welke spullen nog duidelijke vraag is. Het lijkt er nu op dat het aanbod kleding al groter is dan de vraag, en ook spullen als opladers en kinderwagens zijn niet nodig – die objecten worden via het eigen netwerk van het Rode Kruis vergaard.

De evacuatie van Afghanen die in hun eigen land veel gevaar lopen omdat zij in het verleden voor Nederland en daarmee tegen de Taliban hebben gewerkt, is nog altijd in volle gang. Zij worden voorlopig ondergebracht in opvanglocaties in Zoutkamp, Huis ter Heide en Ede. In die drie opvanglocaties is plek voor 1700 vluchtelingen.

Bron: NOS
Meer over Doneren Rode Kruis Vluchtelingen Afghanistan

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close