Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Aanmelden voor Starling Collective 2021 van GivingTuesday kan nog twee weken

Nieuws

17 augustus 2021

Het Starling Collective, het financierings- en opleidingsprogramma van GivingTuesday, neemt nog tot 1 september 2021 nieuwe aanmeldingen in behandeling voor de lichting van dit jaar. Leiders van grassroots-bewegingen worden aangemoedigd om zich aan te melden voor het programma, bestaande uit coaching, leersamenwerking en een microkrediet van 2000 dollar om nieuw leiderschap te ontwikkelen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © GivingTuesday.org

door Redactie Vf

Het Starling Collective werd in de lente van 2020 voor het eerst geïntroduceerd en richt zich op leiderschap en initiatief in de lokale gemeenschap. Kleine initiatieven gaan van levensbelang zijn voor de maatschappij om het herstel van de pandemie in goede banen te leiden, aldus de initiatiefnemers.

‘Leiderschap onvoldoende erkend’

‘We blijven buitengewoon leiderschap zien voortkomen uit gemeenschappen. Individuen organiseren nieuwe inspanningen en activiteiten voor gemeenschapszorg om aan de behoeften die er zijn te voldoen,’ aldus de CEO van GivingTuesday Asha Curran. ‘Te vaak wordt dit soort direct leiderschap onvoldoende erkend en ondersteund. We hebben het Starling Collective opgericht als een manier om deze leiders te ondersteunen, terwijl we ook barrières slechten die diverse stemmen en niet-traditionele bewegingsbouwers aan de zijlijn houden. 

In 2020 meldden ongeveer 2000 organisaties zich aan om mee te doen aan het programma. Uiteindelijk konden vijftig organisaties uit 29 landen meedoen. Volgens het Starling Collective heeft hun steun er onder andere toe geleid dat er nieuwe systemen zijn ontwikkeld om voedselonzekerheid in Brazilië te bestrijden, mensen bewuster gemaakt zijn van de rechten van gehandicapten in Zuid-Afrika en er meer technologie wordt gebruikt om meer bloed te doneren in Kenia.

Aanvullende fondsen

Projecten die worden geselecteerd krijgen dat in oktober te horen. Naast toegang tot het netwerk en de mogelijkheden van het Starling Collective en een microkrediet kunnen geselecteerde leiders aan het einde van hun periode een pitch doen om aanvullende fondsen te werven.

Bron: EFA
Meer over Innovatie GivingTuesday Samenwerking Leiderschap Starling Collective Microkrediet

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close